Nápad zkrášlit centrum moravské metropole hudbou vzešel z Veřejné zeleně města Brna. Ta chtěla netradičním způsobem oživit některý z parků, které spravuje. „Já jsem na jejich nabídku kývl s nadšením, protože v tom krásném prostředí se zpívá a celkově koncertuje samo,“ vysvětluje Dominik Levíček. Ten se podobných akcí ve spolupráci s Veřejnou zelení neúčastní poprvé. Brňané ho potkávají na Špilberku nebo v Lužáneckém parku.

Video
Video se připravuje ...

Hudba v parku: Denisovými sady se nesly muzikálové melodie. Jolana Halalová

Dominik se zaměřuje především na jazzový a muzikálový repertoár. „Na tuto oblast se specializuji takřka od malička, kdy jsem chodil na výuku těchto dvou stylů k paní profesorce Janě Čepánové-Matysové,“ vysvětluje umělec, jehož k hudbě vedla především jeho rodina. Muzikální jsou u Levíčků totiž všichni.

 

V parku Dominik zpívá jak česky, tak anglicky, aby si každý přišel na své.  Zároveň dostal také prostor zahrát i dvě vlastní písně. „Dvě mé písně jsou politické, ale zbytek je většinou o lásce. Teď mám zbrusu novou píseň. Přemýšlel jsem, že bych ji použil již v parku, ale rozhodl jsem se, že zažije veřejnou premiéru až na svatbě mé sestry.“


Mimo zpěv v parku je Levíček i občansky aktivní. K tomu sám říká: „Domnívám, že nemůže ve společnosti dojít ke změnám, po kterých všichni volají, aniž by se o ně někdo zasadil opravdu aktivně.“ V poslední době se podílel na organizaci prvního brněnského protestu s názvem „Proč? Proto!“. Tam zazpíval dvě vlastní písně o Andreji Babišovi, které noc předtím složil. 

Fotogalerie
4 fotografie