1) Řiďte se zkušenostmi
Říká se, že nůžky na stříhání pánů jsou prý stejné jako na psy! Ano, to je svatá pravda. Pánové, bez urážky. Co je ale důležité při výběru nůžek na pánské i dámské vlasy? Především zkušenost. Podle té se vám bude vybírat nejlépe.

2) Nůžky musí sedět stejně jako boty
Z katalogů můžete nůžky pouze odhadnout, ale to, jak vám skutečně padnou do ruky, musíte mít vyzkoušené předem. Neváhejte, a zajděte do kamenné prodejny nebo zkrátka objednejte nůžky obdobných rozměrů, jako jste měli naposled. Zkušenější kadeřníci a kadeřnice už mají vytipovaný druh nůžek, se kterými se jim nejlépe pracuje.
Tip: Dle posledních průzkumů je stále nejoblíbenější značkou na českém trhu jsou kadeřnické nůžky Solingen.

Autor: Techni Trade

3) Důležitá je hlavně délka a gramáž
Čím těžší nůžky, tím větší riziko zánětů šlach nebo karpálních tunelů, a to zejména pokud je stříhání vašim denním chlebem. Délka nůžek by se měla zase řídit hlavně tím, aby se vám s nimi dobře manipulovalo.
Tip: Jste levák? Vyberte si speciálně upravené nůžky pro leváky.

Ostrá nebo lehce zaoblená špička?
Pokud nejste zvyklí například ofinu nebo patku upravovat břitvou, pak rozhodně volte nůžky s ostrou špičkou. Těmi můžete protenčit konce vlasů a nemusíte používat efilačky.

Autor: Techni Trade

Máte vybráno? Kadeřnické nůžky můžete také věnovat svým blízkým jako vánoční dárek. Zjistěte nenápadně, zda vaše kamarádka – kadeřnice nepotřebuje nové, pobavte se s ní, které jí nejvíce vyhovují, a dárek k Vánocům máte rázem vyřešený!