Numerologie je velice stará nauka, zpočátku se držela v tajnosti a směli ji používat jen vybraní kněží. Díky Pythagorovi, který cestoval po světě, sesbíral mnoho vědění a chápání souvislostí, a to i díky velmi tajným zasvěcením, známe současnou numerologii. Částečně ji odtajnil, založil školu a ukazoval lidem, jak je propojen svět čísel s životem člověka, přírodou a vesmírem.

Jak numerologie funguje?

Numerologie pracuje s čísly, s písmeny a samozřejmě s časem. Jdeme-li do hloubky, pak v každém čísle, ve výpočtech a kombinacích je skryta moudrost starověké matematiky a geometrie, umění výtvarné s barvami, čistotou, sytostí, tvary a umění hudební s tóny, frekvencí, tóninou, akordy, melodií a tempem, ale také se přihlíží na chutě, vůně, symboly zvířat, přírody, živlů, světových stran, a také temperamentu a orgánů v těle. Každé číslo má dvě strany, plusové i minusové vlastnosti. A vše má své místo a důvod.

Únor reprezentovaný číslem 2 klade důraz na vztahy, empatii a citovou harmonii.
Autor: iStock

Důležitý je přesný čas narození

„Numerologie se věnuje především datu narození, a to i hodině a minutě. Každé číslo má své speciální vlastnosti a zařazení. Z data narození se dostaneme k základním 8 až 12 ingrediencím, ze kterých vyčteme, odkud a kam směřujeme,“ popisuje numeroložka Lenka Suchardová, která náš život ve vztahu k numerologii přirovnává k příběhu pohádkového Honzy.

„Honza začíná svůj příběh na peci a končí na královském trůně. A teď je potřeba se podívat na situaci, kdy Honza sleze z postele a proč, kam se vydá – doleva, doprava nebo rovně, ale může se i vrátit. Než zasedne na trůn, čeká ho mnoho situací, potká spoustu lidí, někdy je veselý a jindy smutný. A k tomu nám slouží další výpočty, díky kterým se dostáváme pod pokličku a najednou máme k dispozici dalších 100, 200 nebo 500 přísad.

Z této směsi se poskládá velkolepý román anebo seriál skládající se z mnoha sérií. S narozením dostáváme svůj scénář života, který však není pevně daný, můžete do něj vstupovat a přepisovat, některé situace urychlit, zpomalit či se jim vyhnout,“ vysvětluje Lenka Suchardová.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat