Pravidla pro jejich nošení...

* Volné tuniky kombinujte s rovnými nebo úzkými džínami. Přiléhavější se hodí ke kalhotám střihu boot cut (nohavice se od kolen dolů mírně rozšiřují). 

* K tunice můžete nosit i šortky! Jen se ujistěte, že jsou pod ní vidět. 

* Přidání pásku k tunice může vypadat skvěle, ale pak si odpusťte náhrdelník. 

* Nekombinujte je se sukní. Pokud chcete delší, kupte si tunikové šaty.

* Pokud kombinujete dlouhou tuniku s bermudami, vezměte si klínky nebo vysoké podpatky, jinak tato kombinace zbytečně zkrátí nohy.

HRUŠKA

Postavě ve tvaru hrušky nejvíce svědčí tuniky s bočními rozparky, zúženým pasem a pěkným širokým výstřihem, který rozšíří ramena. Jelikož se vaše nejvýraznější partie nachází pod pasem, volte délku do půli stehen nebo o něco kratší.

JABLKO

Vyhýbejte se jakémukoli přiléhavému topu a zaměřte se na výstřih a na zdůraznění nohou. Ujistěte se, že tunika není příliš dlouhá a že má pěkný véčkový výstřih, který připoutá pozornost k obličeji. Drobný vzor a tmavší barva zmenší výraznější partie.

PŘESÝPACÍ HODINY

V ideálním případě vypadá postava přesýpacích hodin lépe v přiléhavější tunice. Pro tento typ postavy se skvěle hodí varianta bez rukávů. Dobře vypadá ale i tunika, která je stažená pod prsy.

PLNOŠTÍHLÁ

Plnoštíhlé dámy by se rozhodně neměly utopit v beztvarém stanu. Dbejte na to, aby byly vidět klíční kosti a zápěstí, protože to vždycky vytváří štíhlejší dojem. Vhodný je menší potisk, svislý pruh nebo jednobarevný odstín. Pokud chcete zakrýt spodní část těla, tunika musí být dostatečně dlouhá.

OBDÉLNÍK

Takovému typu těla rozhodně nelichotí rovné tuniky. Dobrou službu naopak udělají ty, které jsou stažené v pase nebo pod prsy, vytvoří tak dojem křivek.

DROBNÁ

Pokud příroda šetřila na vaší výšce postavy, zkuste si vybrat kratší tuniku nebo tuniku, kterou lze snadno v případě potřeby zastrčit do kalhot.

 

Video
Video se připravuje ...

Sto let proměn šatů! Videohub

Fotogalerie
9 fotografií