Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Někdo to rád sladké: 4 valentýnské recepty, které hravě zvládnete!

/
  • Oslavte Valentýna doma připravenou mňamkou. Drahá polovička to určitě ocení
    14. února 2022 ● 08:09

    Láska prochází žaludkem. A kdy jindy to dokázat než na Valentýna. Překvapte svou drahou polovičku doma vyrobenou mňamkou. Příprava takového dezertu vám zabere jen pár minut

  • 1.

    Čokoládové jahody

    Potřebujete: 12 větších jahod, ¼ hrnku lískooříškové pomazánky, ½ hrnku rozpuštěné mléčné čokolády, ¼ hrnku nasekaných lískových oříšků, moučkový cukr na posypání.

     

    Postup: Jahody omyjte, osušte a odstraňte stopky. Nožem vykrojte prostředek jahody a naplňte lískooříškovou pomazánkou. Druhý konec jahody napíchněte na párátko a jahodu ze dvou třetin ponořte do rozpuštěné čokolády. Posypte oříšky. Takto připravené jahody vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vyndejte párátko a dejte alespoň na půl hodiny do lednice, aby čokoláda ztuhla. Před podáváním ještě posypejte moučkovým cukrem.

  • 2.

    Francouzské toasty s ovocem

    Potřebujete: 6 velkých vajec, 1 ½ hrnku plnotučného mléka, 1 ½ lžičky mleté skořice, 1 ½ lžičky vanilkového extraktu, 8 plátků toastového chleba, 3 lžíce másla; na ozdobu: med a ovoce.

     

    Postup: Ve větší míse rozkvedlejte vejce, smíchejte s mlékem, skořicí a vanilkovým extraktem. Rozehřejte pánev se lžící másla, 2 plátky obalte ve vaječné směsi tak, aby byly nasáklé, ale netrhaly se. Osmahněte z obou stran dozlatova a stejný postup opakujte i u zbývajících 4 plátků. Každý pár toastů ozdobte medem a ovocem. Můžete dochutit i jogurtem.

  • 3.

    Čokoládovo-arašídové košíčky

    Potřebujete: 1 zralý banán, ¼ hrnku arašídového másla, 340 g hořké čokolády, 2 lžičky hrubozrnné soli na posypání.

     

    Postup: Formu na mini muffiny vyložte košíčky. V misce rozmačkejte banán s arašídovým máslem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Do každého košíčku dejte lžičku čokolády, poté lžičku banánovo-arašídové směsi a následně lžičku čokolády a posypte zrnky soli. Dejte ztuhnout do mrazáku.

  • 4.

    Jahodová pěna s pistáciemi

    Potřebujete: 125 g karamelových sušenek, 50 g másla, ½ lžičky mleté skořice, 200 g jahodového džemu, 200 ml smetany ke šlehání, 250 g zakysané smetany, hrst nasekaných pistácií.

     

    Postup: Sušenky rozdrťte na drobky a smíchejte se změklým máslem a skořicí. Rozdělte do čtyř skleniček. Vychlazenou smetanu vyšlehejte do šlehačky, zlehka k ní přimíchejte džem a rozdělte do sklenic. Následně navrstvěte zakysanou smetanu a posypte nasekanými pistáciemi. Můžete ozdobit i čerstvými jahodami.

Dnešní horoskopy