Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rychlá pomoc před dovolenou: Lymfodrenáž a zábaly vám zvednou sebevědomí

/
  • ...
    ... (archiv)
    4. července 2018 ● 08:00

    Celulitida je dobře známý termín, který dostává s příchodem letních měsíců zcela nový rozměr. I když ji většinu roku příliš neřešíme, v době, kdy máme odhalit své nohy a viditelnou pomerančovou kůži v krátké sukni, začneme hledat rychlé a efektivní řešení, problém vyzrát.

  • 1.

    Pomerančová kůže útočí

    Pomerančová kůže? Možná v tom máte prsty vy sami. Může za ní totiž třeba i antikoncepce nebo špatné spodní prádlo.
    Autor: Shutterstock.com

    O celulitidě toho bylo již řečeno a napsáno mnoho, a přesto na ní neexistuje stoprocentní účinná léčba. I když postihuje především ženy, nevyhýbá se ani mužům, a to téměř u sedmi ze sta. Výjimkou nejsou ani štíhlé ženy. Pomerančová kůže totiž není důsledek nadbytku tukových buněk. Jedná se o neschopnost těla a organismu důkladně spalovat tuky. Zvětšené tukové buňky navíc obsahují mnoho nestrávených toxinů, což značí i nesprávnou funkci lymfatického systému, který je nezvládá z těla pravidelně odvádět.

    Nenechte se mýlit, celulitida se neobjevuje pouze na sedacích partiích. Velmi často ji najdete také na břiše, a dokonce i na pažích. Její výskyt je však individuální. Na jejím vzniku se podílí nejen životní styl, ale také genetika a hormonální změny.

     

  • 2.

    Voda, voda a zase voda!

    ...
    Autor: archiv

    Dobře víme, že voda je prostě zázrak, který pomáhá vyřešit mnoho zdravotních ale i kosmetických problémů. Právě dostatek tekutin, který by se měl vyšplhat minimálně na 2-3 litry denně, pomůže tělo průběžně zavodňovat a podpoří lymfatický systém, který zajistí pravidelné vyplavování škodlivin z těla.

     

  • 3.

    Pohyb a vyvážený jídelníček jdou vždy ruku v ruce

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Správně tušíte, že proseděných osm hodin v kanceláři a následná pohoda na gauči nemůže přinést nikdy nic dobrého. Pohyb zkrátka potřebujeme. Stejně tak důležitá je i strava. Nemůžeme čekat, že tělo bude vypadat pěkně, pokud mu pravidelně dopřáváme nezdravá jídla.

    Základem úspěchu je zdravý jídelníček. Co ale jíst a na co klást důraz, když bojujeme s celulitidou? Minimalizujte sacharidy, především rafinovaný cukr, živočišné tuky i sůl. Jídelníček by měl být pestrý a díky výraznému podílu zeleniny i krásně barevný. Urputný boj s pomerančovou kůží usnadní také rostlinné bílkoviny, jako jsou fazole, nenasycené mastné kyseliny v rybách a hodně vitamínu C.

    Pěkně vypadajících nohou a zadečku docílíte pomocí cviků na problémové partie. Nevyhýbejte se proto pravidelným dřepům, výpadům a běhu. Tělo se vám za to odvděčí pevnou pokožkou.

     

  • 4.

    Krémy, peeling a domácí léčba? Raději odborník!

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Ani nás nemíjí reklamy na nejrůznější produkty, které slibují krásně hladkou pokožku. Určitě byste měli věnovat denně alespoň pár minut péči o problémové partie. Důležité je pokožku pravidelně promazávat a masírovat, například kvalitním peelingem. Krémy, které pomohou dosáhnout slibovaných výsledků, by měly obsahovat kofein, který rozproudí krev, dále například skořici, která pokožku prohřeje a L-arginin, který posiluje svaly. Skvělé jsou také AHA-kyseliny, které vyhlazují nerovnosti. Pro podporu krevního oběhu jsou ideální mořské řasy. Nejúčinnější formou v boji proti nevzhledné celulitidě je také pravidelné docházení na anticelulitidovou či lymfatickou masáž k odborníkovi.

     

  • 5.

    Lymfodrenáží k pořádné detoxikaci těla

    ...
    Autor: archiv

    Lymfodrenáž je nejúčinnějším způsobem, jak uvést lymfu a celý systém do pohybu. Napomáhá ke zlepšení látkové výměny, detoxikuje organismus, posiluje obranyschopnost a jako kosmetický benefit odstraňuje celulitidu a zpevňuje pokožku. “Jedná se o účinnou hmatovou techniku, která efektivně pomáhá rozpohybovat celý lymfatický systém. Ten sám o sobě nemá žádnou pumpu, která by jej poháněla. Ke správné funkci pomáhají pouze svaly a dýchání. Lymfatický systém je převážně uložen v podkoží, proto je drenáž prováděna mírným tlakem. Obvykle se používá sestava speciálních hmatů na suché pokožce. Nejedná se tedy o klasickou masáž, která působí na svaly, nejsou při ní používány ani masérské oleje, ani emulze,” vysvětluje kosmetička SPA & Wellness Aquapalace Praha Tereza Benešová.

  • 6.

    Speciální masáže jsou nejúčinnější

    Suché kartáčování je také výborným pomocník v boji s celulitidou, protože zvyšuje průtok krve do pokožky a snižuje tak zánět.
    Autor: iStock

    Možná jste se ale setkali s tím, že i když jíte zdravě a pravidelně cvičíte, požadovaný efekt se stále nedostavil. Pak vsaďte na detox. A to nejen co se týče stravování, ale především pomocí anticelulitidových masáží. Obdobnou proceduru nabízí od července například i SPA & Wellness Aquapalace Praha.

    Program STOP celulitidě na bázi mořských řas a rostlinných výtažků se skládá ze tří fází. První se zaměří na pročištění organismu. Detoxikační složky odvodní vylučovací orgány, vyplaví toxiny a odpadní látky a podpoří činnost střev. V druhé fázi je kladen důraz na maximální zformování postavy pomocí rostlinných výtažků, které odbourávají tukové zásoby a podporují vylučování další přebytečné vody. Třetí fáze se soustředí na nastartování spalování tuků a zmírnění chuti k jídlu pomocí výtažků z řas bohatých na minerály. Výtažky z guarany následně podpoří eliminaci povrchového tuku a spalování.

    Rituál luxusní francouzské péče, trvá 75 minut a stojí 1 490 Kč. Při využití procedury v červenci získáte výhodu 50% na ošetření Integrative slimming.

    Masáž proti celulitidě s termomaskou, která urychluje pronikání účinných látek hlouběji do pokožky, nabízí Klinika Krásy Anděl

    Ošetření je relaxační a během něj je ošetřena celá spodní polovina těla včetně břicha až pod prsa. Nejprve se aplikuje exfoliační peeling, následně aplikujeme speciální zeštíhlující sérum Insulinol a provedeme masáž proti celulitidě pomocí speciálních masážních nástrojků. Po osprchování je tělo ošetřeno závěrečnou péčí s obsahem uvedených aktivních látek. Délka jednoho ošetření je 90 minut a cena2  490 Kč.

Dnešní horoskopy