30. březen 2020
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Rychlá a dobrá večeře? Pomazánka! Tři recepty, které musíte zkusit

/
  • Pomazánka je rychlé a chutné jídlo, které bohatě zastane i večeři.
    3. května 2018 ● 12:01

    Hledáte tip na rychlou snídani, svačinku nebo večeři? Ideální jsou pomazánky. Druhů je nespočet a příprava je rychlá. Vyzkoušejte tři recepty od uměleckého šéfkuchaře Pavel Václavík.

  • 1.

    Pomazánka z červené řepy s ořechy

    Potřebujete:  330 g uvařené a oloupané červené řepy, 80 g majonézy, 40 g kysané smetany, 40 g vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti, salát a tvarohový sýr žervé na ozdobu

    Postup: Řepu je dobré uvařit předem – vaříme ji ve vodě pod pokličkou zhruba hodinu.

    *Uvařená vydrží v lednici i několik dní. Pokud však nemáte tolik času, není už dnes problém koupit řepu uvařenou ve vakuovém balení.

    *Uvařenou, zchladlou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte majonézu, kysanou smetanu, ořechy nasekané na větší kousky, sůl, pepř a vše promíchejte.

    *Na ozdobu použijte salát nakrájený na nudličky a kopeček žervé.

    Pomazánka z červené řepy s ořechy
    Autor: www.lanterna.cz

  • 2.

    Mrkvovo-celerová pomazánka s mandlemi

    Potřebujete: 180 g mrkve, 170 g bulvového celeru, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g majonézy, 50 g tvarohového sýru žervé, sůl a pepř dle chuti, mandlové lupínky a pažitku na ozdobu

    Postup: Očištěnou mrkev a celer nastrouhejte na jemném struhadle.

    *Smíchejte s citronovou šťávou, žervé, majonézou, solí a pepřem.

    *Posypejte mandlovými lupínky a nasekanou pažitkou.

    Mrkvovo-celerová pomazánka s mandlemi
    Autor: www.lanterna.cz

  • 3.

    Škvarková »light« pomazánka

    Potřebujete:  330 g masovějších škvarků, 100 g kyselých okurek, 60 g plnotučné hořčice, sůl a pepř dle potřeby, červenou cibuli a jarní cibulku na ozdobu

    Postup: V robotu nasekejte najemno škvarky spolu s hořčicí. *Vmíchejte nadrobno nasekané, nebo na hrubém struhadle nastrouhané okurky, přisypte sůl a pepř, už nemixujte.

    *Na ozdobu i dochucení použijte cibuli. Kvůli barevnosti dejte přednost červené cibuli nakrájené na tenká kolečka a dozdobte jarní cibulkou nakrájenou zešikma.

    Zdroj: www.lanterna.cz

    Škvarková »light« pomazánka
    Autor: www.lanterna.cz

Témata

pomazánka recept

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy