Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Je vám 50? Vaše pleť potřebuje speciální péči! 4 tipy, co byste měly dělat

/
  • Po padesátce se musíte o svou pleť už správně starat.
    17. dubna 2018 ● 09:53

    Kvůli menopauze a ztrátě estrogenů začíná u žen po padesátce pokožka ztrácet na své hydrataci a elasticitě, chybí ji svěží barva. Ale není třeba zoufat! Máme pro vás tipy, jak se o pleť starat.

  • 1.

    Čistit, čistit, čistit!

    Základem je kvalitní péče a pravidelné ranní a večerní odličování a očista pleti. Jen tak lze odstranit nahromaděné nečistoty, vyčistit póry a omezit jejich ucpávání a rozšiřování. Pokožka se musí čistit, i když nejste nalíčené. Samozřejmostí v každém věku by měla být dostatečný pitný režim, který pomůže mít pleť hydratovanou po celý den.

    Po padesátce se musíte o svou pleť už správně starat.
    Autor: shutterstock.com

  • 2.

    Zapomeňte na mastné

    Nevhodné jsou produkty s olejovou strukturou a příliš »těžké« přípravky. Vyhněte se i masážím prováděným olejíčky. Zapomeňte také na make-upy s olejovými přísadami. „Doporučuji ráno omývat obličej vychlazenou termální vodou, která pokožku nejen probouzí a prokrví, ale také trochu stahuje póry. Dobré výsledky má i microneedling, frakční laser a klasika v podobě chemického peelingu prováděného odborníky,“ říká dermatoložka Věra Terzijská.

    Po padesátce se musíte o svou pleť už správně starat.
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Pomohou kyseliny z rajčat

    Chemický peeling odstraňuje z pleti přebytečný maz, zrohovatělé buňky a kožní nečistoty.  Na rozdíl od mechanického peelingu neobsahuje žádné abrazivní složky. Pleť je po chemickém peelingu jemnější a barevně sjednocená. Dochází k zatažení pórů a vyjasnění pleti. Pro chemický peeling se používají kyseliny, které se běžně vyskytují třeba v rajčatech, cukrové třtině nebo jogurtu.

    Po padesátce se musíte o svou pleť už správně starat.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Což takhle lifting?

    Mát-li pocit, že vrásky se vám na tváři prostě usadily a nelze je ničím zakrýt, nemusíte hned »pod kudlu« plastického chirurga. Zkuste některé z moderních metod liftingů za pomoci liftiivacích nití. Jedná se o ambulantní, rychlé a bezbolestné zákroky.  Navíc už dávno nejsou jen výsadou filmových hvězd!

    Zdroj: Perfect Clinic

    Po padesátce se musíte o svou pleť už správně starat.
    Autor: iStock

     

Dnešní horoskopy