Muži se dělí na dvě skupiny. Ti, kteří se ochotně oddali holicím strojkům a nedají na ně dopustit, a ti, kteří zůstávají věrni žiletce a pěně. Mnoho mužů má z holení na sucho strach, nevěří pohádkám o dokonale upravených vousech, nebo jsou prostě už zvyklí na svůj zažitý způsob holení.

V čem je Braun Series 3 ProSkin jiný?

Holicí strojek Braun Series 3 ProSkin je opatřen pokročilou technologií MicroComb, která k zastřihovačům navádí více vousů, a tak zaručuje rychlejší oholení. Systém tří na sobě nezávislých holicích částí se pak rychleji přizpůsobuje všem konturám obličeje a oholí tak i hůře dostupná místa a záhyby. Strojek Braun S3 tak slibuje hladké oholení snadno a rychle.

Trojitý systém zvládl i těžce dostupná místa

Samotné holení probíhalo bez větších potíží. Hned při první tahu strojek oholil většinu vousů, a to i těch nejkratších. Díky pohyblivému trojitému systému bylo holení snadné i v záhybech. Strojek se skvěle přizpůsobil tvaru obličeje a téměř nic mu nedělalo problém. Holení na hůře dostupných místech, jako je například horní ret, je vždy složité a s žiletkou mnohdy i nemožné. Strojek Braun S3 zvládl však oholit vousy i v těchto oblastech. Díky tomu bylo holení opravdu rychlé.

Překvapivý byl výkon strojku, kdy stačily maximálně dva tahy a strojek odstranil většinu vousů. Ty zbylé bychom zvládli spočítat na prstech jedné ruky. V tomto případě tedy obstál oproti žiletkám na jedničku, stejně tak při holení záhybů a špatně dostupných částí obličeje. Ve srovnání s žiletkou bychom u holení strávili podstatně delší dobu.

Pokožka po oholení zůstala nejen dokonale hladká, ale také bez známek zarudnutí a podráždění. Tam, kde by žiletka vytvořila změť červených skvrn a vyrážek, byla jen jemná, perfektně oholená kůže.

Výsledek?

Testovaný strojek Braun S3 ProSkin obstál v naší zkoušce na jedničku. Zvládl skvěle odstranit i krátké a jemné vousy na pohled i na dotek, a to během několika minut. Strojek je velmi šetrný i k citlivé pokožce, po oholení kůže nejevila známky žádného podráždění. Díky částečně pogumovanému povrchu se přístroj dobře drží v ruce a neklouže. Na první pohled může vypadat složitě, ale je to jen o zvyku. Ušetřete si čas i peníze nákupem neefektivních holicích nástrojů a dejte přednost hladkému oholení. V tomto případě získáte za poměrně málo peněz hodně muziky.

Strojek Braun Series 3 ProSkin je k dostání zde.