Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lososové špízy, bramborové placičky se sýrem a minikoblížky: 3 recepty na víkendové pošušňání

/
  • Zkuste o víkendu zase něco nového.
    3. listopadu 2017 ● 10:43

    Tři lehké a chutné recepty, kterými můžete ohromit rodinu i přátele, si vyzkoušejte třeba hned o tomto víkendu. Určitě najdou stálé místo ve vašich jídelníčcích.

  • 1.

    Lososové špízy

    Potřebujete: 450 g mražené zeleniny na grill, 500 g filet z lososa, koření na ryby, citron, sůl

    Příprava: Filet z lososa nakrájejte na menší kousky, nejlépe na kostky.

    *Mezi tím nechte zeleninu povolit v mikrovlnné troubě, a to zhruba dvě minuty v rozmrazovacím programu. Zeleninu můžete nechat rozmrazit také přes noc v misce.

    *Na špejle střídavě napichujte lososa a zeleninové kousky. Špízy okořeňte a pokapejte citronem.

    *K tepelné úpravě můžete použít grill nebo troubu. Tu nahřejte na 180 stupňů a pečte čtvrt hodiny na pečicím papíře.

    *Pokud vám náhodou nějaký špíz zbude, stačí ho stáhnout ze špejle a po vychladnutí zamíchat s rýží. Vynikající studený salát můžete podávat druhý den.

  • 2.

    Bramborové placičky s hráškem

    Potřebujete:  350 g mraženého hrášku, 500 g vařených brambor, 230 g bramborového těsta, 40 g sádla, 2 vejce, 1 polévková lžíce bramborového škrobu, sůl, mletý černý pepř

    Na sýrové těstíčko potřebujete: 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 50 g nivy, 50 g uzeného eidamu, olej na smažení, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 2 vejce

    Postup: Uvařte brambory, nakrájejte je na kostičky a přidejte k nim rozmražený hrášek, vejce, bramborové těsto a škrob.

    *Osolte a opepřete a dobře promíchejte. Nechte těsto chvíli odpočinout.

    *Mezi tím smíchejte mléko, vejce, hladkou mouku a nastrouhaný sýr a vytvořte sýrové těstíčko. Z bramborového těsta vytvořte placičky a namáčejte je v sýrovém těstíčku a osmažte je.

  • 3.

    Marcipánové koblížky v mandlích s vanilkovou pěnou

    Potřebujete: 1 malinovou dřeň, 0,1 l mléka, 0,3 l smetany 33 %, 0,1 l bílého vína, 200 g piškotů, 100 g plátků mandlí, 80 g marcipánu, 1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 polévkové lžíce cukru, 1 jablko, olej na smažení

    Postup: Piškoty rozdrťte a smíchejte s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem.

    *Přidejte 3 žloutky, část plátků mandlí a všechno dobře promíchejte.

    *Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky, které obalíte nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích.

    * Připravené kuličky smažte dozlatova a nechte je odkapat na papírových utěrkách.

    * Připravte si vanilkovou pěnu, kterou uděláte z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku, vše vyšlehejte ve vodní lázni do pěny a opatrně přidejte smetanu.

    *Marcipánové koblížky podávejte s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíte z rozmražené a promíchané malinové dřeně.

    Fotogalerie
    4 fotografie

Dnešní horoskopy