Vstupní bytové dveře nabízejí funkční a esteticky přívětivé řešení, stejně jako možnost masivního a odolného provedení, a to vše v nižších cenách.

KVALITA A ODOLNOST

Nejsou však žádnou levnou náhražkou, v běžných situacích oceníte jejich kvalitu. Jsou vyrobeny ze zesíleného dřevěného rámu s robustní výplní z plné dřevotřísky a vybaveny zesíleným pantem s vyšší odolností a zámkem s roztečí 90 mm. Plně tak vyhovují náročným požadavkům na vchodové dveře do bytu. „Pro další zvýšení odolnosti je například možné dveře ještě vybavit tvrdou hliníkovou hranou, která kromě toho, že vyniká elegantním designem, výrazně zvyšuje jejich konstrukční pevnost,“ doplňuje Martin Dozrál ze společnosti SOLODOOR, českého výrobce interiérových dveří a zárubní. Kromě vysoké odolnosti se vstupní bytové dveře vyznačují i dobrými zvukově izolačními vlastnostmi, které zaručují, že všechny nepříjemné ruchy a hluk zůstanou na chodbě za dveřmi. Samozřejmostí je pak možnost zvolit ke dveřím nejrůznější doplňky, jakými jsou například kukátko nebo dveřní samozavírač.

Autor: Archiv

PŮSOBIVÝ VZHLED

Vchodové dveře by měly mít působivý vzhled, zároveň by však neměly příliš vyčnívat, a lákat tak případné zloděje. Vyřešit je to možné například tak, že na jejich venkovní stranu zvolíte dekor, který dobře splyne s ostatními dveřmi, a uvnitř stejný dekor, jaký mají ostatní interiérové dveře. Vše tak bude dokonale sladěné. Doporučují se především laminátové povrchy (například CPL), které nejen dobře vypadají, ale bez problémů odolají mechanickému poškození.

DO BYTU ANO, DO DOMU NE

Vstupní bytové dveře nejsou vhodné pro instalaci v exteriéru, takže nemohou posloužit při vstupech do domu, na terasu, nekrytou verandu apod. Hodí se ale tam, kde je požadováno zvukově izolační provedení a mechanicky odolný povrch, který dveřím zajišťují laminátové povrchy.