Kapří karbanátky

Kapří karbanátky
Autor: profimedia.cz
S bramborovým salátem se vždy nějak vypořádáme, ale co kapří řízky? Nezoufejte a udělejte si karbanátky.

Budete potřebovat: 1 kg kapřího masa, půl hrnku strouhanky, půl hrnku mouky, 1 vejce, špetku drceného kmínu, špetku soli, lžičku sladké papriky, 80 g strouhaného sýra

Postup: Zbytky smažených a pečených porcí kapra obereme a zbavíme kůže a trojobalu. Poté pořádně propracujeme na kaši – při tom vybereme poslední zapomenuté kosti. Do masa přidáme koření, sůl, vajíčko a strouhaný sýr a pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, k teré obalíme v trojobalu a osmažíme na slabé vrstvě oleje do zlatova. osmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Buchta z cukroví

Buchta z cukroví
Autor: profimedia.cz
Zbylo vám na talířcích polámané cukroví, které už nikdo nechce? Zkuste mu dát ještě jednu šanci.

Budete potřebovat: zbytky cukroví, mléko, vaječný koňak, ½ prášku do pečiva

Postup: Rozmočte cukroví v mléce – můžete jakékoli druhy. Rozmočené cukroví dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte ½ prášku do pečiva. Poté zřeďte mlékem na takovou hustotu, jako je těsto na bábovku, nalijte na vymazaný plech a upečte. Po vychladnutí můžete ozdobit polevou, namazat marmeládou a podobně.

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky
Autor: profimedia.cz
Možná vám z obalování kapra a výroby majonézy zbyly »plonkové« bílky.
Upečte z nich sněhový sen.

Budete potřebovat: 4 bílky, 300 g cukru moučky

Postup: Bílky vyšleháme dotuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky, buď sáčkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 –150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.