Mohou muži nosit lesklý oblek do práce?

Mnoho mužů se domnívá, že čím je oblek lesklejší a dražší, tím blíže jsou k úspěchu. V zaměstnání je to ovšem špatně. Takovým oblečením své nadřízené provokujete. Když totiž budete vypadat v obleku lépe než váš šéf, uškodí vám to.

Z podstaty je lesklý oblek do práce zcela nevhodný. Lesklé prvky u oblečení provokují a působí na okolí příliš okázale. Takže ať se oblékáte na obchodní jednání nebo jen do zaměstnání, kde se budete pohybovat v kolektivu, vždy platí, že je potřeba obléknout se střídmě. Proto doporučuji vybírat do práce obleky z matných a tmavých materiálů. Podívejte se, které pánské obleky jsou vhodné do zaměstnání.

Pokud se budete do zaměstnání oblékat výstředně a provokovat vaše nadřízené, těžko se pak dočkáte vyšších odměn. Lesklé obleky mají své místo v pánské společenské módě při konání slavnostních událostí, jako jsou svatby, plesy, promoce, oslavy výročí a podobně.

Velice nevhodná volba obleku do zaměstnání. S lesklým oblekem v práci neuspějete.
Autor: Pánské obleky BANDI

Jaký střih pánského obleku zvolit do zaměstnání?

Volba střihu pánského obleku je podstatou celkového vzhledu muže. V současné době lze použít dvoudílný nebo trojdílný jednořadý oblek. Ve dvoudílném obleku (sako a kalhoty) budete působit více uvolněně a mladistvěji. Naopak v obleku trojdílném (sako, vesta a kalhoty) se budete prezentovat konzervativnějším dojmem a zvýšíte si respekt. Důležité je především to, abyste se v obleku cítili pohodlně a sebevědomě. Pánský oblek by měl dotvářet osobnost jednotlivce.

Takto má vypadat manažer v matném obleku. Decentní, střídmý a důvěryhodný. Záruka úspěchu.
Autor: Pánské obleky BANDI

Mohou muži nosit do práce jinou barvu košile, než bílou?

Ano, samozřejmě. Nošení pouze bílých košil je další důvod, jak můžete udělat na vašeho šéfa špatný dojem. Pokud budete chodit denně v bílé košili, vaši nadřízení vás mohou vnímat jako muže, který o sebe nedbá a chodí pouze v jedné košili. A to i tehdy, pokud máte košili vzorně čistou a pokaždé jinou.  Proto bych doporučil každý den střídat barvy košil a také barvy a vzory kravat. Košile mohou být jednobarevné nebo také s proužkem. Podívejte se na široký výběr pánských košil do zaměstnání.

Barvy košil a kravat neustále obměňujte, abyste nepůsobili na okolí tak, že chodíte neustále v jedné košili.
Autor: Pánské obleky BANDI

V současné době jsou velice módní manžetové knoflíčky. Hodí se také do zaměstnání?

Manžetové knoflíčky jsou vhodné pro jakoukoliv společenskou i pracovní událost. Já osobně bych ovšem nedoporučil nosit manžetové knoflíčky, pokud jdete na obchodní jednání nebo máte na pracovišti nadřízeného. Snižuje to možnosti úspěchu nebo odměn. Jedná se opět o nadměrnou okázalost, která v práci nemá místo, protože provokuje.

Pokud si ovšem vezmete do práce manžetové knoflíčky jako součást svého pracovního outfitu, je potřeba vybírat z modelů matných a decentních knoflíčků a bez zdobení. Podívejte se na manžetové knoflíčky vhodné do zaměstnání. Navíc je potřeba přizpůsobit výběr košile tak, aby měla manžetové rukávy, do kterých je možno manžetové knoflíčky založit. V obchodech Pánské obleky BANDI nabízíme novinku, košile s univerzálním rukávem.Tyto košile je možné zapínat jak na obyčejný knoflík, tak na manžetové knoflíčky.

Jakých dalších chyb by se muži v práci měli vyvarovat?

K pánskému obleku do zaměstnání musí mít muž vždy matnou a šněrovací obuv. Podle pravidel společenské etikety nejsou vhodné mokasíny s uzavřeným nártem ani látková obuv. Barva obuvi musí ladit s barvou opasku. Nedoporučuji kombinovat například hnědý opasek a černé boty. Podívejte se, jak má vypadat pánská šněrovací obuv.

Co byste poradil mužům, kteří se ucházejí o práci na pohovorech, aby byli úspěšní?

Pravidla střídmého oblékání jsou při pohovorech o zaměstnání stejná jako při oblékání do práce. Personální pracovník, který má za úkol vybrat nejvhodnějšího uchazeče, je také jen člověk. Vaším cílem je vytvořit u něj správný první dojem.

Na pohovor se proto oblékněte do tmavého a matného obleku, vezměte si tmavou a matnou šněrovací obuv a bílou košili. Volba barvy kravaty záleží na pozici, o kterou se ucházíte. Na pozici řidiče bude vhodná nevýrazná kravata, například tmavě šedá. Naopak na pozici obchodníka nebo vyššího manažera budete potřebovat červenou kravatu. Budete působit sebevědomě a důvěryhodně. Tím také zvýšíte své šance na úspěch a uchazeči, kteří přišli na pohovor v džínách nebo svetru, budou mít vůči vám vždy horší pozici. Správná volba oblečení je polovinou vašeho úspěchu. Přečtěte si další praktické rady pro manažery.

Úspěšný manažer si na první jednání vezme vždy bílou košili a červenou kravatu, spolu s tmavým a matným oblekem.
Autor: Pánské obleky BANDI

Správně oblečený muž tedy znamená úspěšný muž?

Spíše bych řekl úspěšnější. Oblečení je nedílnou součástí úspěšného manažera nebo uchazeče o zaměstnání. Stejně jako odborné znalosti, komunikace, vystupování a jiné. Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. Za oblečení se dá skrýt hodně nedostatků. Navíc, můžete být oblečený jakkoliv chcete, ale když budete mít špinavé boty, s odměnami u šéfa můžete stejně propadnout.

Do práce vám doporučujeme vybírat Pánské obleky BANDI, kde si oblek pořídíte již od 2.999,- Kč, košili od 399,- Kč a kravatu od 199,- Kč. Před nákupem můžete získat slevu, pokud správně vyplníte Test pro muže.