Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Orální sex, nevěra i netradiční hrátky! Pikantnosti z ložnic proberte s odborníky na Horké lince Blesku

/
  • Podívejte se, kteří odborníci vám poradí se sexem.
    29. října 2018 ● 06:00

    Trápí vás něco z oblasti milování? Máte rozpory s partnerem, nedaří se vám počít potomka nebo nedosahujete vyvrcholení? Na to a mnoho dalšího se můžete ptát odborníků na slovo vzatých. Vyberte si specialistu a zavolejte mu. Pozor! Už zítra od 10 do 12 hodin volejte odborníkům na telefonu Blesku! Stačí jen vytočit to správné číslo! Podívejte se, na co všechno se můžete ptát.

     

  • 1.

    Proč se učit sex?

    Odpovídá: Mgr. Julie Gaia Poupětová,

    Sex Coaching and Education Academy

    Tel.: 225 977 721


    Zajímá vás, co je to sex koučing neboli sexuální výuka? Zapomeňte na hodiny sexuální výchovy v základní škole. Dnes už je vše jinak. Sex koučink je komplexní forma koučování zaměřená především na osobní rozvoj v oblasti sexuality. Pomáhá lidem nacházet řešení v otázkách partnerské intimity, vlastní sexuality či rozvoje erotických zážitků.

     

    Podle Gaii Poupětové sex kouč nehledá u klienta diagnózu ani léčbu, ale naopak staví na jeho silných stránkách, které si on sám mnohdy ani neuvědomuje. „S každým klientem začínáme úvodním sezením. Někteří přicházejí s jasnou představou, jen se jim stále nedaří si svá přání splnit, jiní lidé nevědí tak úplně přesně, po čem touží, ale stále jim něco chybí,“ vysvětluje koučka Poupětová.

     

    Přístup ke klientovi by měl být velmi individuální, protože každý člověk potřebuje jinou četnost sezení, aby se cítil pohodně a příjemně. Části klientů plně postačí jedno sezení a z něj čerpají mnoho měsíců. Jiné osoby naopak chtějí na svém rozvoji pracovat intenzivně a častěji, někdy i v páru, ve skupině či po Skypu.


    Kurz mi změnil život


    Výuku sexu si pochvaluje i Helena – účastnice kurzu Umění potěšit muže: „Kurz mi do manželství přinesl hlavně velkou otevřenost. S manželem jsme si povyprávěli intimnosti, o kterých jsme ani po 15 letech manželství neměli odvahu mluvit. Muž byl z pondělka na úterý na školení a v jednu v noci mi od něj přišla SMS, že se do mě znovu zamiloval. Otevřeli jsme se tak, že víc už to nejde.“ Kurz Jak funguje žena zase otevřel oči Petrovi. „Uvědomil jsem si, že je smutné, že jsem se dozvěděl až teď v pětatřiceti, jak se mám dotýkat ženy a jak vůbec funguje. Partnerka je teď s milováním moc spokojená.“

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 2.

    Obětí domácího násilí se může stát žena i muž

    Odpovídá: JUDr. Lucie Hrdá

    AK Hrdá

    Tel.: 225 977 722


    Vyžadoval po vás někdo násilím nebo výhrůžkami sex? Byli jste nuceni strpět sexuální praktiky, které se vám nelíbily či jste s nimi nesouhlasili? „Pak jste pravděpodobně obětí znásilnění bez ohledu na to, zda byl pachatel cizí či vám známý či blízky člověk, muž či žena. Obětí znásilnění se mohou stát i muži,“ vysvětluje nezákonné jednání JUDr. Hrdá a pokračuje v tématech, kterými se profesně zabývá a na která se jí již zítra můžete ptát.

     

    Je vám méně než 15 let, ale někdo s vámi měl sex? Ať dobrovolně či nedobrovolně, jste obětí pohlavního zneužívání. A to dokonce i pokud je vám více než 15, ale ještě nejste dospělí, pokud pachatel byl někdo, kdo se o vás měl starat.

     

    Má na vás kolega či kolegyně nevhodné poznámky? Váš šéf se vás pokusil osahávat ve výtahu? Pokřikoval na vás někdo v tramvaji a pak na vás chtěl sahat? Dostáváte sprosté či oplzlé dopisy nebo e-maily? Obětí sexuálního obtěžování se může stát každý.

     

    „Obětí domácího násilí se může stát žena i muž jakékoliv věku a povolání, vzdělání i víry. Pokud jej jeho partner či osoba, se kterou bydlí, omezuje v kontaktech s okolím, sexuálně jej napadá, krade mu věci, snižuje jeho sebevědomí či jej bije, vyhrožuje mu a fyzicky mu ubližuje, je obětí domácího násilí. V případě, že agresorem je partner oběti, jedná se o partnerské násilí,“ uzavírá doktorka Lucie Hrdá.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 3.

    Životním úkolem je zvolit si vhodného partnera

    Odpovídá: Doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc.

    Institut partnerských vztahů, Sexuologický ústav VFN Praha

    Tel.: 225 977 723


    „To nejdůležitější, co žena musí za celý svůj život udělat, není kariéra, ale vhodně zvolený partner. Hloupé je, že se nám do toho plete zamilovanost. A většinou se rozhodujeme v době, kdy jsme sami nezralí. Abychom si dobře vybrali, musíme si ujasnit, kdo jsme a co ve skutečnosti chceme,“ řekla před časem sexuoložka a psycholožka doc. Laura Janáčková ve vysílání Radia Wave. Toho pravého našla sama až ve čtyřiceti.


    Laura Janáčková je také autorkou několika knih. Jedna z nich se jmenuje Muži chtějí potvory, což je vlastně manuál, jak se potvorou stát. „Muži opravdu chtějí ty potvůrky, oni sice tvrdí, že ne, že chtějí ty hodné holky a ty si berou za manželky, ano berou, ale nevěrní jsou jim právě s potvůrkami. Žádná hodná holka se nedá předělat, ale když najdeme míru mezi potvorou a tím, čím chceme být my, tak máme mnohem větší šanci, že s námi ti naši muži budou zůstávat,“ vysvětluje psycholožka.

     

    Nevěra byla a bude

    Nevěra je rozhodně více vidět, protože se o ní mluví. Existovala vždycky ve všech dobách. „Jistá míra promiskuity je nám blízká. Je to všechno o tom, najít si toho správného partnera, a pokud jsou již ve vztahu děti, tak by si měl každý rozmyslet, co je a není správné. V žádném případě by se ze vztahu muže a ženy neměla nikdy vytratit vzájemná úcta. A to je to, s čím se velice často setkávám, že mnohdy hazardujeme s dobrým vztahem, se svým životem a životem lidí, které jsme k sobě připoutali, a nestojí to za to,“ poukazuje na problematiku nevěry Janáčková.

     

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 4.

    Prevence pohlavních nemocí- kondom a věrnost

    Odpovídá: Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D.,

    Dermatovenerologická klinika Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

    Tel.: 225 977 724


    Pohlavní choroby jsou onemocnění, která se přenáší tělními tekutinami. Nejčastěji k nákaze dochází při nechráněném styku, ovšem člověk může chorobu chytit i při krevní transfuzi nebo při kontaktu s krví nakaženého. Pohlavní choroby mohou způsobovat neplodnost i vést až ke smrti.


    Nebezpečné jsou ale proto, že jsou často bezpříznakové. V posledních letech počet nakažených stále stoupá i z toho důvodu, že lidé podceňují ochranu při pohlavním styku. Které jsou ty nejčastější:

     

    Kapavka

    Každý rok se kapavkou nakazí asi tisíc Čechů. Nejčastěji se objevuje u mladých lidí. Asi 75 % všech zaznamenaných případů kapavky se vyskytuje u osob ve věku 15 - 30 let. Po několika letech zase začínají počty nakažených stoupat.

     

    Příčiny:

    • promiskuita

    • nepoužívání kondomu

     

    Příznaky u mužů:

    • hnisavý zánět močové trubice a výtok

    • nucení k močení, pálení při močení a krev v moči

    • teplota

    • zarudnutí a otok sliznice úst a obličeje (při nákaze orálním stykem)

    • bolest kloubů

     

    Příznaky u žen:

    • nucení k močení

    • výtok z vaginy

    • krvácení po pohlavním styku

    • zánět děložního hrdla a močové trubice

    • otok sliznice úst a obličeje (při nákaze orálním stykem), bolest kloubů

    ■ Léčba: Kapavka se léčí antibiotiky ambulantně, komplikovaná hospitalizací. Léčba je povinná a šíření nemoci je trestný čin.

     

     Syfilis

    Pohlavní nemoc, která, když se neléčí, může končit i smrtí. Má tři stadia. V prvním se objeví nebolestivý vřed, který se zhojí, ale nemoc se šíří dál do organismu. V druhém stadiu se objeví na těle a v ústech bílé stroupky a zduří hlavní uzliny. V konečné fázi (za několik let) dochází k vážnému poškození organismu, demenci a v případě neléčení i ke smrti nebo invaliditě.


    ■ Léčba: Onemocnění se léčí antibiotiky, musí se hlásit a dohledat všechny sexuální partnery nemocného. Vědomé šíření nemoci je trestné.

     

    AIDS a HIV

    AIDS je zkratka anglického názvu a jde o syndrom získaného selhání imunity. Lidský organismus, kterému ubývá obranyschopnost, je tak náchylný k řadě dalších infekcí nebo nádorových onemocnění. Původcem pohlavní nemoci je virus HIV. Přenáší se hlavně pohlavním stykem a krevní cestou – tedy např. když narkomani používají nesterilní jehly. Také je možný přenos z matky na plod.


    Příznaky:

    • zpočátku jsou podobné chřipce: horečka, bolest kloubů

    • další období je bezpříznakové

    Zhruba po 10 letech selže kompletně imunitní systém. Infekce napadne plíce, mozek a trávicí soustavu. Objevují se nádorová onemocnění vnitřních orgánů a léze na kůži. 90 % nemocných má vážné neurologické potíže.

    Autor: archiv, Profimedia.cz

  • 5.

    Orální sex - zdroj rozkoše i hádek

    Odpovídá: Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc,

    Sexuologický ústav 1. LF UK a VFN Praha

    Tel.: 225 977 725


    Jednou z velmi oblíbených sexuálních aktivit je orální sex. Muži ho milují, ženám často přináší orgasmus. Ale pozor. Podle sexuologa Jaroslava Zvěřiny tyto praktiky nemusejí být jenom zdrojem rozkoše, ale i hádek. „Ne každému člověku je příjemná představa, že se bude dotýkat ústy genitálu partnera. Asi desetina lidí se orálnímu sexu programově vyhýbá. Další čtvrtina populace nemá k orálnímu sexu příliš pozitivní vztah. V době zamilovanosti dokážou lidé své negativní pocity přemoci, ale to neznamená, že to budou chtít dělat pořád,“ vysvětluje docent Zvěřina.

     

    A dodává:„Dráždění pohlavních orgánů ústy bývá obvykle příjemným zpestřením sexuálních hrátek.Někdy se stane součástí předehry, jindy třeba praktickým způsobem, jak přivést ženu k orgasmu, když muž již vyvrcholil. Ale určitě není technikou nepostradatelnou. A pokud k ní partnera dotlačíme, i když se mu nechce, může se cítit ponížený. A když se to opakuje, hrozí vážné konflikty a narušení intimního soužití," dodává odborník.


    Proslavil ho Bill Clinton


    Nejslavnějším případem orálního sexu se stala aféra amerického prezidenta Billa Clintona a stážistky Moniky Lewinské, takzvaná Monicagate. K praktice došlo přímo v Bílém domě. „Prezidenta proslavilo tvrzení, které pronesl během vyšetřování skandálu a na kterém právníci postavili jeho obhajobu: orální sex není pohlavním stykem. Zajímavé je, že tato nelogická obrana ochránila prezidenta před před ústavní žalobou, jejímž smyslem bylo zbavit voleného funkcionáře, který se dopustil závažného deliktu, jeho funkce,“ uzavírá sexuolog Zvěřina téma orálního sexu. Na orál ale i vše kolem sexu se ho můžete ptát již zítra.

    Autor: Profimedia, archiv

  • 6.

    Chcete miminko a nejde to?

    Odpovídá: MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.,

    Reprodukční klinika Reprofit

    Tel.: 225 977 726


    Milujete se jako o život, a přesto se vám nedaří otěhotnět? Možná je to proto, že jste na miminku začali pracovat až ve vyšším věku. Řešili jste kariéru, chtěli vidět kus věta a šetřili na bydlení. A pak přišel na řadu potomek. Jenže u každého pátého až šestého páru nastane problém s početím.


    Neplodnost znamená neschopnost otěhotnět v průběhu jednoho roku pravidelného nechráněného pohlavního styku. Neplodnost současně označuje stav, kdy žena po otěhotnění není schopna dítě donosit.


    Porucha plodnosti je nemoc. To znamená, že ve většině případů nejde o stav trvalý. Příčinu neplodnosti se podaří odhalit asi u 90 % párů. V 90 – 95 % případů se podaří poruchu neplodnosti léčit. Příčiny neplodnosti mohou být různé či se kombinuje několik faktorů. I přesto, že je léčba umělým oplodněním moderním vědeckým oborem na vysoké úrovni, i tak není možné asi u 10 % neplodných párů určit konkrétní příčinu neplodnosti.

     

    U většiny párů, které mají problémy s plodností, mohou pomoci velmi jednoduché léčebné metody asistované reprodukce. „Vždy postupujeme od jednodušších metod léčby neplodnosti k metodám složitějším,“ vysvětluje MUDr. Štěpán Machač, kterého se na metody léčby, ale i jiné otázky můžete již zítra ptát.

     

    Příčiny u žen

    ✔ Hormonální problémy

    ✔ Endometrióza

    ✔ Příliš hustý cervikální hlen

    ✔ Problémy s implantací embrya

    ✔ Imunitní reakce proti spermatu muže

    ✔ Neprůchodnost vejcovodů

    ✔ Genetické příčiny

    ✔ Předčasná menopauza

     

    Příčiny u mužů

    ✔ Pokles kvality spermatu

    ✔ Genetické příčiny

    ✔ Autoimunitní reakce k vlastním spermiím

    ✔ Poškozená DNA spermií

    ✔ Neprůchodnost chámovodů

    ✔ Koitální problémy (impotence, ejakulační selhání)

    ✔ Vasektomie

    Autor: archiv, Profimedia.cz
     

     

     

     

Dnešní horoskopy