"Narození se předpokládá kolem Vánoc. Vzhledem k tomu, že se jedná o dvojčata, k porodu určitě dojde asi o deset dní dříve," odhadoval v listopadu v monackém deníku Monaco-Matin kníže Albert termín, kdy dvojčátka přijdou na svět. A tvrdil, že pohlaví očekávaných dětí nezná. Kněžnu Charlene prý prosil, aby mu to neprozrazovala.

Tak úplně se kníže netrefil, miminka se nakonec narodila o 14 dní dříve. Co je důležité, že zdravá! Albert II. se nyní může radovat z chlapečka i holčičky - upozornila na to francouzská média a radostná zpráva se rychle začala šířit do světa. Převzal ji i německý Bild, podle kterého se děti narodily v 17:04 a 17:06. Matce i malé Gabrielle a Jacquesovi se daří dobře.

Holčička jako první, chlapeček přesto nástupcem

Jak to nyní bude s následnictvím trůnu? Přednost by měl dostat Jacques. "V případě, že to budou dvě dívky či dva chlapci, následníkem se stane prvně narozená či prvně narozený. V případě, že to bude chlapec a dívka, tak následníkem bude chlapec," upozornil již dříve Albert. Celá jména jeho dětí zní Gabriella Therese Marie a Jacques Honoré Rainier. První se narodila holčička.

Je to poprvé v historii Monaka, které vzniklo už ve 13. století, aby se v knížecí rodině narodila dvojčata. Za svobodna měl Albert již dvě děti, jako nemanželské však nemají nárok na nástupnictví.

Charlene si Albert vzal před třemi lety. Jeho manželka je přitom o 20 let mladší a působila v minulosti jako reprezentantka JAR v plavání.  Srovnávána je přitom často s hollywoodskou herečkou Grace Kelly, kterou si vzal v roce 1956 Albertův otec Rainier III. a která tragicky zahynula v roce 1982. Právě v nemocnici, která byla pojmenovaná po Grace Kelly, nyní kněžna Charlene svá dvojčátka porodila!

Fotogalerie
18 fotografií