Za dva měsíce dohromady 23 kilo dole! Tahle dieta opravdu funguje

Video se připravuje ...

Za dva měsíce dohromady 23 kilo dole! Tahle dieta opravdu funguje

Za dva měsíce dohromady 23 kilo dole! Tahle dieta opravdu funguje
Foto: BPŽ_Kristina Juřicová
15. června  2021 
 06:00

Souboj v hubnutí žena vs. muž je u konce! K dietnímu souboji jsme se s kamarádem Adamem rozhodli, abychom se navzájem podpořili a motivovali k tomu, cítit se lépe a být spokojení ve vlastním těle. Naše nízkokalorická proteinová dieta, kterou nám naordinoval obezitolog Martin Cvrkal, je u konce a výsledky jsou ohromující.

Pokud se člověk rozhodne, že se sebou konečně musí něco udělat, protože už ho nebaví, že mu je všechno malé, a ani se mu nechce z domu, protože ze sebe nemá dobrý pocit, je to první, ale důležitý krok. Pokud ho v tomto rozhodnutí někdo podpoří, je to absolutně skvělé, protože s parťákem jde všechno lépe.

 

Gábi – závěrečné shrnutí

Já nad sebou potřebuji bič, a proto si ho musím čas od času z něčeho uplést. Tahle výzva tak byla přesně tím, co jsem potřebovala. Jídlo, které jsme dostávali v balíčkách vždy na čtrnáct dnů, se v mém případě skládalo ze čtyř porcí na den. Jídla se dají kombinovat z výběru více než tří set různých možností, které jsou v nabídce na webu victus.cz. Snídaně mám raději slané, takže ty se skládaly z pečiva, které je přizpůsobeno proteinové dietě, a doplňovala jsem je buď pomazánkami z výběru, nebo vysokojakostní šunkou či sýry. Oběd je teplý, stačí ohřát v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. K odpolední svačince jsem měla vždy sladkou tyčinku nebo sušenku, taktéž modifikovanou pro účely proteinové diety, a večer polévku, omeletu nebo třeba párečky.

Podívejte se, co dělat, abyste zpět nenabrala:

Video se připravuje ...
Obezitolog Martin Cvrkal radí, jak si udržet váhu po dietě • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Veškerá jídla můžete dle potřeby doplňovat o povolenou zeleninu, tedy takovou, která obsahuje co nejméně cukrů, tedy zelenou zeleninu, jako jsou brokolice, celerová nať, špenát, květák, kapusta a další. Jediný problém je v tom, že to je zelenina, která nadýmá, takže jsem občas trpěla. Jídla jsem si musela trochu dochucovat bylinkami, aby se setkala s mými chuťovými představami. Již před dietou jsem přestala pít alkohol, mám to jako společenský prvek, a jelikož nebylo kde se socializovat, tak tenhle návyk nějak usnul. Rozhodně alkohol není přítelem diet, v tomto případě speciálně. Fyzickou aktivitu jsem nepřeháněla, ale rozhodně jsem se hýbala více než Adam, který se téměř nevzdaloval z bytu. Já jsem každý den s pejskem nachodila skoro deset kilometrů.

 

Takhle vypadal balíček jídla pro ženy:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Gábi • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Za dva měsíce jsem shodila jedenáct kilogramů a musím říct, že po celou dobu jsem neztrácela motivaci, protože úbytky byly každý týden, pokud ne na kilech, tak na centimetrech. Rozhodně doporučuji každému, kdo se snaží o úbytek váhy, měřit centimetry. Musím říct, že když se člověk do toho opravdu opře a dělá to pro sebe, tak to jde a není to tak těžké. Cítím se mnohem lépe, do všeho se zase vejdu, kamarádi mě chválí, jak mi to sluší, což mě trochu uvádí do rozpaků, ale je to skvělá odměna. Teď se hlídám, abych nesklouzla do starých kolejí a nebylo to úsilí zbytečné. Jděte do toho taky, držím vám pěsti! Je skvělé cítit se fajn ve vlastním těle!

 

Gábi – míry a váha:

Na začátku: Stehno 64 cm, paže 34 cm, pas 100 cm, boky 112 cm, 81 kg.

  1. týden: Stehno 64 cm, paže 33 cm, pas 92 cm, boky 110 cm, 79 kg.
  2. týden: Stehno 63 cm, paže 32 cm, pas 89 cm, boky 107 cm, 76 kg.
  3. týden: Stehno 61 cm, paže 31 cm, pas 85 cm, boky 104 cm, 74,5 kg.
  4. týden: Stehno 60 cm, paže 31 cm, pas 84 cm, boky 104 cm, 74 kg.
  5. týden: Stehno 60 cm, paže 31 cm, pas 80 cm, boky 100 cm, 72 kg.
  6.  týden: Stehno 59 cm, paže 30 cm, pas 80 cm, boky 100 cm, 71 kg.
  7. týden: Stehno 59 cm, paže 30 cm, pas 80 cm, boky 100 cm, 70,5 kg.
  8. týden: Stehno 57 cm, paže 30 cm, pas 79 cm, boky 99 cm, 70 kg.

 

Adamovo závěrečné shrnutí

Když se oprostím od chuťových požitků, tak musím říct, že jsem celou dobu diety v podstatě ani neměl pocit, že se snažím jakkoliv aktivně zhubnout, a přesto jsem shodil 12 kilogramů za dva měsíce, což je super výsledek. Hlavně přičtu-li k tomu fakt, že má pohybová aktivita je naprosto minimální, a ta sportovní vůbec nijaká. Jsem si jist, že pokud bych u diety navíc ještě aktivně cvičil nebo sportoval, půjde to ještě lépe.

A samozřejmě se obávám nechvalně proslulého jojo efektu, o kterém se mi nikdo, komu sdělím, že dietu držím, nezapomene zmínit. Na svou obranu mohu říct, že dnes jsem si k obědu dával salát s kuřecím masem z restaurace a přišlo mi, že tak obrovskou porci snad ani nemůžu dojíst, takže doufám, že tyhle dva měsíce trochu pomohly snížit míru mé žravosti. Stejně tak když se dívám na makové záviny, které jsem dřív běžně k snídani spořádal celé, jsem docela překvapen, jak malé množství jídla jsem si zvykl považovat za dostatečnou snídani.

Podívejte se na rady obezitologa Martina Cvrkala:

Video se připravuje ...
Obezitolog Martin Cvrkal: Když máte parťáka, tak se hubne snáz • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Závěrem mohu snad říct jen to, že příjemnější metodu, jak shodit dvanáct kilo, si jen stěží dovedu představit a rozhodně můžu tuto dietu všem jen doporučit.

Každopádně to ale byla nesmírně poučná cesta, na kterou jsme se já a Gábi vydali, a já jsem za ni nesmírně vděčný. A teď už zbývá jen i vám ostatním popřát, ať se vám při vašich snahách shodit kila nebo aspoň vést zdravější život daří aspoň tak jako mně. A samozřejmě najít někde poblíž hospodu, kde dělají ten největší řízek s bramborovým salátem.

 

Takhle vypadal balíček jídel pro muže:

Video se připravuje ...
Souboj v hubnutí muž vs. žena: Jídelníček Adam • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

 

Adamovy míry a váha:

Na začátku: stehno 82 cm, břicho 120 cm, boky 125 cm, paže 41 cm, váha 120 kg.

  1. týden: stehno 81 cm, břicho 119 cm, boky 123 cm, paže 41 cm, váha 118,2 kg.       
  2. týden: stehno 80 cm, břicho 116 cm, boky 120 cm, paže 40 cm, váha 115,2 kg.
  3. týden: stehno 70 cm, břicho 116 cm, boky 117 cm, paže 40 cm, váha 114,6 kg.
  4. týden: stehno 68 cm, břicho 112 cm, boky 115 cm, paže 39 cm, váha 113,2 kg.
  5. týden: stehno 66 cm, břicho 110 cm, boky 115 cm, paže 38 cm, váha 112,2 kg.
  6. týden: stehno 64 cm, břicho 106 cm, boky 114 cm, paže 38 cm, váha 110,2 kg.
  7. týden: stehno 62 cm, břicho 105 cm, boky 111 cm, paže 38 cm, váha 109,1 kg.
  8. týden: stehno 62 cm, břicho 102 cm, boky 108 cm, paže 38 cm, váha 108,2 kg.

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji