Youtuberka vážila přes metrák a nemohla ujít ani 3 kilometry. Půst jí totálně změnil život!

Youtuberka zvítězila nad nadváhou pravidelným dodržovaním přerušovaného půstu.
Foto: profimedia.cz
30. července  2020 
 06:00

Sedmadvacetiletá youtuberka Rachel Sharp-Olsen z amerického Missouri zvítězila nad celoživotní nadváhou a její fotografie na občanském průkazu už se jí vůbec nepodobá. Rachel, která ještě nedávno vážila sto sedm kilogramů, se pustila do hubnutí kvůli svému příteli. Postupně se jí pomocí řízeného půstu podařilo zhubnout na váhu šestašedesát kilogramů a konečně se ve svém těle cítí skvěle!

Rachel se před svým novomanželem Ianem styděla, když po tříkilometrové "túře" lapala po dechu a nebyla schopna vrátit se zpět k autu. Právě tento okamžik ji donutil ke změně. Ve svých třiadvaceti letech vážila mladá dívka přes sto kilogramů a jedla jen levné, nutričně chudé jídlo. Čtrnáct měsíců na přerušovaném půstu jí však pomohlo zbavit se téměř padesáti kilogramů. „Občas se mě lidé ptají, zda to jsem na řidičském a občanském průkazu opravdu já. Dost jsem se změnila," říká Rachel, která zhubla díky tomu, že jedla jen v určitých časových oknech a zbylé hodiny držela dobrovolný půst.

„Většinou se postím okolo osmatřiceti až čtyřiceti hodin. Má to spoustu zdravotních výhod, jako jsou prevence proti diabetu druhého typu nebo snížení hladiny cukru v krvi," tvrdí sedmadvacetiletá žena z Missouri. Ačkoli se může zdát, že je tato metoda hubnutí nebezpečná, Rachel vše konzultovala s lékaři. „Nepovažovala jsem to nikdy za nebezpečné a pravidelně se radím o svém hubnutí se svým lékařem," říká Rachel, která byla zvyklá jíst fast food, nikdy necvičila a nejenže se sama sobě nelíbila, ale také si myslela, že ani není hodna lásky. „Můj přítel, dnes už manžel, šel se mnou na tříkilometrovou procházku a já opravdu myslela, že tohle nemůžu přežít. Byla jsem celá bolavá, unavená a nešťastná. Nemohla jsem dojít zpět k autu,“ vzpomíná Rachel. O to víc se styděla, když viděla, s jakou lehkostí zvládl procházku Ian.

Zatímco před pár lety začínal typický Rachelin den palačinkami a pokračoval oplatky, hamburgery, pizzou, hranolky a těstovinami, dnes jí mladá žena ovesné vločky, saláty, kuře a ryby se zeleninou. „Mám sklon být na sebe tvrdá, ale chci žít a vypadat nejlépe, jak jen to jde," vysvětluje Rachel, kterou podporuje na YouTube dvaašedesát tisíc sledujících. „Dříve jsem dostávala hodně nepříjemných komentářů. Pamatuji, jak jsem se zasekla při čtení komentáře od jednoho člověka, který mi byl blízký. Stálo tam: Tvář má hezkou, ale její tělo je… Což mě opravdu ranilo," vzpomíná Rachel. Hubnutí s odstupem času považuje za to nejlepší, co kdy mohla udělat pro své zdraví i štěstí. Fyzicky i psychicky se totiž cítí mnohem lépe. Už není plachá a odtažitá. „Lidé mi říkají, jak jsou na mě hrdí a jak úžasně vypadám," tvrdí mladá žena, pro kterou je ten největší kompliment to, jak šťastně teď vypadá.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji