Diety, které si oblíbily Jennifer Aniston nebo Lady Gaga!

Jennifer Aniston a Lady Gaga mají své oblíbené diety, stejně jako řada dalších celebrit.
Foto: Profimedia
13. ledna  2020 
 06:00

Co stojí za krásnou postavou Evy Mendes, Jennifer Aniston nebo Lady Gaga? Rozhodně to nejsou kouzla, která by byla nemožná pro obyčejné smrtelnice. Podívejte se s námi, jak hubnou slavné krásky! Nemusíte jít zrovna v jejich stopách, ale můžete se nechat inspirovat tím, jakou technikou udržují svou figuru v dokonalé formě. V některých případech jsou jejich hubnoucí metody příliš drastické, ty raději berte jako odstrašující příklad.  

Dieta pěti faktorů

Fitness guru a trenér celebrit Harley Pasternak přišel před rokem s novou dietou, která se nazývá dieta pěti faktorů. Její název vychází z toho, kolik složek by mělo každé jídlo obsahovat. Konkrétně to jsou bílkoviny, komplexní sacharidy, vláknina, tuky a tekutiny. Pravidlo pěti se ale nedrží jen počtu složek v jídle, ale i toho, kolikrát denně máte jíst. Má to jedno důležité pravidlo: žádné jiné složky se ve vašem jídelníčku nesmějí objevit. Až na jeden „hřešící“ den, kdy můžete jíst cokoli. Mezi celebrity, které tuto dietu vyznávají, patří třeba Eva Mendes, Alicia Keys, Lady Gaga, Megan Fox, Kate Beckinsale, Katy Perry nebo Amanda Seyfried.

 

 

Fresh dieta

Nepředstavujte si, že fresh dieta bude znamenat, že se budete ládovat pouze čerstvou zeleninou, jak by se někomu mohlo zdát. Jde o – zjednodušeně řečeno – rozumný přístup ke stravování. Základním pravidlem je rozdělovat potravu na aktivátory, stabilizátory a inhibitory. Aktivátory jsou potraviny, které vám dodají dostatek energie, ale takové, kterou tělo nepromění v podkožní tuk. Přesně jsou to tedy tekutiny, přílohy, maso, mléko a mléčné výrobky, celozrnné pečivo. Stabilizátory byste měli jíst jen občas, a těmi jsou třeba čerstvé zeleninové šťávy, rýžové nudle, těstoviny, plnotučné výrobky, středně tučné maso a ryby, sterilovaná zelenina. Inhibitory jsou potraviny a nápoje, které jsou zakázané, tedy ty, které obsahují prázdné kalorie, obecně alkohol, zdroje cukrů, tuků, výrobky z bílé mouky. Mezi příznivce diety patří Paula Abdul, Olivia Munn, Maria Menounos či Shenae Grimes.

Které další diety milují celebrity a které diety jim pomáhají udržet si skvělou postavu, se můžete dozvědět v novém čísle časopisu Blesk pro ženy, které je k dostání v novinových stáncích. Nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE >>>

Titulka BPZ-2020-03
Autor: archiv

 

Diety celebritám pomáhají udržovat skvělou postavu. Přesvědčit se můžete v naší galerii:

 

Keto dieta: Co to je a jak pomůže zhubnout právě vám?

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji