Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Našli tělo Simonky (†3): Leželo na břehu Váhu!

Autor: jak, Čas.sk - 
3. července 2010
17:09

VIDEO, aktualizováno: Záchranáři hledali Simonku (†3) od sedmé hodiny ráno na levém břehu Váhu. Po přibližně hodině pátrání záchranáři tělo našli. Simonka ležela na břehu řeky asi kilometr a půl od Hlohovce, kde se svojí rodinou žila.

Podle zpravodajského serveru čas.sk bylo tělo Simonky nalezeno zachycené mezi kořeny stromů stojících u řeky. Odtud museli tělo dítěte vysvobozovat hasiči. Na místo dorazil kriminalistický technik, který dokumentoval místo nálezu těla a lekář, který konstatoval smrt utopením. Pohřební služba potom odvezla tělo k soudní pitvě.

Podle šéfa záchranářů tělo Simonky mezi kořeny stromů bylo už od pondělí. "V prvních dnech jsme věřili tomu, že děvčátko najdeme živé, zdravé, ale po třech dnech pátrání jsme tuto možnost vyloučili," sdělil velitel pátrací akce.

Video Záchranáři našli tělo malé Simonky - cas.sk
Video se připravuje ...

Kvůli nepřesným výpovědím rodičů hledali na špatných místech

Po Simonce v okolí Váhu pátrali záchranáři od pátečního odpoledne. "Bohužel jsme na základě zavádějících informacích hledali děvčátko na jiných místech, ale po přiznání matky, podle které děvčátko spadlo do Váhu jsme hledali na Váhu," přiblížil situaci předseda představenstva Komplexní centrální záchranné služby Ján Culka. Do hledání se zapojily i motorové čluny a potápěči. Záchraným jednotkám s hledáním pomohl i podnik Povodí Váhu, který v sobotu ráno snížil hladinu řeky.

V případě pohřešované holčičky Simonky došlo v pátek k nečekanému zvratu, kdy matka přiznala, že jí dcera uklouzla do řeky. To samé potvrdily záběry, které poskytnul náhodný fotograf policii. Je na nich zachycena Martina Ševcová (35) se svojí dcerou právě u řeky Váh. Ta se po pěti hodinovém výslechu na policii se zhroutila a nyní je v péči psychiatrů.



Pátrací týmy hledaly Simonku od pondělního večera. Nečekaný zvrat v pátrání přišel v pátek. Policie totiž zveřejnila informaci, že městská kamera zachytila Simonku z Hlohovce s její matkou Martinou na břehu řeky Váh v pondělí, a to půl hodiny poté, co podle předešlých výpovědí matky děvčátko zmizelo z dětského hřiště. To je ale od řeky vzdálené asi 700 metrů. V sobotu záchranáři prohledávali levý břeh Váhu v Hlohovci až směrem k Seredi. Matka se nakonec přiznala, že holčička spadla do řeky. „Matka se přiznala, že byla s dcerou u Váhu a Simonka nedopatřením uklouzla a spadla do řeky,“ řekl deníku Nový Čas trnavský policejní ředitel Bystrík Stanko. Vyšetřovatel již zahájil trestné stíhání ve věci opuštění dítěte.

Otec Simonky: O pádu do řeky jsem nevěděl

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se Simonka utopila. Matka prý neřekla všechny skutečnosti proto, že zpanikařila. Po víc než pětihodinovém výslechu ji museli předat do péče psychiatra, protože se nervově zhroutila. Policistům také řekla, že do řeky chtěla skočit ona sama, protože jí prý už nebavil život. Během doby, kdy byla Simončina matka u výslechu, byl její otec Andrej celý den doma. Policii tvrdil, že o tom, že Simonka spadla do řeky, nic nevěděl.

anka ( 3. července 2010 23:02 )

nemuzete vy ani vase kamaradka spasit vsechny trpici deti ....ale mozna mozna muzete pomoci zmenit zivot alespon jednomu z nich...

fm1945 ( 3. července 2010 22:15 )

Uz na te fotce vypada jako by chtela skocit,tak proc tam nechala spadnout sve dite?,nebo ji tam shodila?Mely by ji dat minimalne 25 let v nejhorsi base!!!

kusinko ( 3. července 2010 21:38 )

je mi luto malickej simonky,odpocivaj v pokoji,pre normalneho cloveka je to nepochopitelne,Dufam ze jej to tak lahko neprejde,ZRUDA,BESTIA a nie matka

aidina ( 3. července 2010 21:38 )

Nejhorší je,že takových rodičů je bohužel dost.Kamarádka měla s manželem hospodu a co kolikrát vyprávěla,z toho se chtělo brečet.Děti celej den v kočárku,hladoví,pročůraný a rodiče v lihu.A když jim něco řekli tak byl oheň na střeše.Policii a sociálku volali každou chvíli a stejně se nic nestalo.Chodili tam furt.

hutnik ( 3. července 2010 21:30 )

ale pro vás, co se tomu tak divíte, jak psal už Hugu: To už jste opravdu zapomněli na "mámu" Helenu Čermákovou? Jak prosila o pomoc při pátrání od televize po senzibily a nakonec se ukázalo že Terezku, která měla 2 promile alkoholu, udusila a ještě se ji snažila upálit v Bažantnici... A? Tři roky nepodmíněně přijala s úsměvem a nakonec si ani celý trest neodpykala.

Zobrazit celou diskusi