Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál: Neumí odeslat email a hrají si s bombou

Autor: ČTK, pal, INT, Nový Čas - 
7. ledna 2010
10:40

Zpackaná slovenská prověrka letištní kontroly má další skandální pokračování. Ztracený email, který Slováci poslali Irům, se nakonec našel. Ovšem v jiné poště!

Kam z Popradu doputoval ztracený varovný email? Rozhodně ne do schránky letiště, ale na adresu firmy, která na letišti obstarává manipulaci se zavazadly - tzv. handling!

Irská rozhlasová a televizní stanice RTÉ uvedla, že slovenská strana poskytla při vyšetřování incidentu Irům tři dálnopisné adresy, které má k dispozici jako spojení na dublinské letiště. Žádná z nich ale nebyla správná!

Irská policie nakonec celou věc odhalila v úterý, kdy muže zadržela v Dublinu během rozsáhlé akci, kdy evakuovala okolní domy a ulice. Po půl dni výslechů však zjistila, že Slovák o ničem neví.

Údajný terorista má trauma!

Manželka slovenského elektromechanika (49), v jehož batohu policisté výbušninu ´zapomněli´, tvrdí, že má její muž po incidentu trauma, žalovat však nikoho nehodlá.

Podle právníků má však muž nárok na odškodné. „Člověk, který byl takto využitý na policejní cvičení bez jěho vědomí, může žalovat policejní sbor a dožadovat se náhrady za škodu. V tomto případě došlo k porušení osobnostních práv a byla mu způsobená nemajetková újma. Má nárok na finanční odškodné, jeho výška však záleží na soudech,“ řekl pro slovenský Čas.sk odborník na trestní právo.

Společnost Danube Wings, která let z Popradu do Dublinu zajišťovala, mezitím potvrdila informaci slovenské pohraniční policie, že dostala ještě před odletem z Popradu zprávu o ztracené výbušnině. Zástupce společnosti podle informací dnešního slovenského tisku obdržel zprávu, že v jednom z odbavených zavazadel se nachází "neškodný vzorek pro výcvik psů". Taková informace podle mluvčího Danube Wings nebránila odletu. "Během letu nebyla nijak ohrožena bezpečnost cestujících," řekl mluvčí.

mouse ( 11. ledna 2010 09:28 )

Na začátku píšete že posílali email, pak že šlo o dálnopis, měli byste si v tom nejdřív udělat jasno než začnete psát zmatený článek.

gips ( 9. ledna 2010 10:33 )

Za všechno můžou socani.U nás i na Slovensku.Vůbec nemají být voleni,ale zakázáni.

djaba ( 7. ledna 2010 20:22 )

Pozor,mezi letišti a jinými důležitými instituty neprobíhá komunikace běžným majlováním ,ale na šifrované úrovni a jiným kanálem než je email.Tudíž i odeslání zprávy na jiné letiště a aby ji tam jako důvěryhodnou přijali ja velmi složité.

toksik ( 7. ledna 2010 19:50 )

LooL.. Tak na tomto som sa vazne pobavil Ved nakoniec co ine nam ostava, ked uz z toho media urobili taku "strasnu" kauzu Konecne si nas prestanu mylit so slovinskom heh.. Mna drbne.. http://tv.sme.sk/v/13466/policajti-a-bomba-v-irsku-hollywood-ma-zaujem.html

ladislaus ( 7. ledna 2010 14:18 )

Tak si nedovedu predstavit,kdy mu tam policajti pribalili 1 kg. heroinu a ten chudák letel do Thajska nebo Cíny

Zobrazit celou diskusi