Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Demonstranti: Ústava je pro poslance toaletní papír!

Ústava jako toaletní papír
Ústava jako toaletní papír  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
8. září 2009
12:01

Poslance, kteří ráno přicházeli do budovy sněmovny, u dveří čekali zástupci strany Věci veřejné zákonodárcům nabízeli ruličky toaletního papíru s nápisem "Ústava České republiky".

Podle předsedy strany Radka Johna se totiž parlamentní politici chovají k ústavě jako k toaletnímu papíru.

Toaletní papír s potiskem má podle strany Věci veřejné poukázat na způsob, jakým šéfové parlamentních stran zacházejí s ústavou. "Protestujeme proti změně ústavy takto pomocí dohody parlamentních stran, jediná možná změna ústavy podle nás by byla pomocí referenda," řekl John.

Někteří poslanci si neobvyklý 'toaleťák' klidně vzali, jiní ho odmítli. Například místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) nejprve bez zájmu prošla do sněmovny, aby se po pár vteřinách vrátila a vysvětlila, že ona papír nepřevezme, protože pro sporný ústavní zákon nezvedla ruku. Zájem o papír neprojevil ani předseda ODS Mirek Topolánek. Ochotně a beze slov si ho zato vzal procházející předseda sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD).


Šéfové parlamentních stran se v pondělí večer dohodli na tom, že v úterý v dolní komoře otevřou diskusi o trvalé ústavní změně, která umožní okamžité rozpuštění sněmovny. Čtěte také Poslanci chtějí trvalou změnu ústavy >>

-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-

gogo ( 10. září 2009 21:59 )

Tak to jste tedy udělali objev ! To se ví již dávno i v té nejzapadlejší putyce ....

majojo ( 8. září 2009 14:43 )

Já si myslím, že si vytírají s celým národem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa