Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zemřelo tankové eso nacistického Německa: Na východní frontě ničil Sověty!

Zemřel německý tankista Otto Carius
Zemřel německý tankista Otto Carius  (Autor: wikipedie.cz)
Autor: ČTK, zrk - 
30. ledna 2015
19:36

Německý tankista Otto Carius zemřel ve věku 92 let. Na východní frontě zničil víc než 150 tanků nepřátel. Je považován za německé tankové eso.

Carius zemřel 26. ledna po krátké nemoci doma v obci Herschweiler-Pettersheim na západě Německa.

Carius do německého wehrmachtu narukoval jako dělostřelec a dobrovolně se přihlásil do tankové jednotky. Brzy povýšil na nadporučíka a od dubna 1943 už velel 502. praporu těžkých tanků vyzbrojenému tanky Tiger.

Carius byl několikrát zraněn a obdržel několik vyznamenání, včetně Rytířského kříže s dubovou ratolestí. Až do roku 2011 řídil svou lékárnu Tiger, kterou v Herschweileru-Pettersheimu založil v roce 1956.

Před vydáním své autobiografické knihy Tiger im Schlamm (Tiger v bahně) Carius obhajoval svou službu nacistickému Německu s tím, že na bojové jednotky by se nemělo nahlížet jen prizmatem viny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

obluda.pb ( 31. ledna 2015 03:30 )

Komentáře v této diskuzi jen potvrzují naprostou neznalost základních historických faktů. Tohle je národ tupounů - cotonice, eseteset, japoko, jerry39 atd. Vy snad nemůžete mít ani řidičák, jak máte v hlavě nas.ano

obluda.pb ( 31. ledna 2015 03:25 )

K.o.k.o.t.i.c.e

obluda.pb ( 31. ledna 2015 03:25 )

Cotonice? Spíš ***ice...

cotonice ( 31. ledna 2015 00:52 )

Předpokládám , že redaktor ,který napsal tento článek je fašista a hlavně neinteligentní debil!!! Kdybychom nežili v Absurdistánu, tak by už v novinách dnes neseděl! Ty " inteligente", když na východní frontě řádili výše uvedení fašisté, tak celá Evropa čekala až je Rusové , za nelidských podmínek porazí a poženou je až do Berlína. To totiž byla jediná záchrana i pro nás. To je přesně článek jako ,že na Majdanu se bojovalo za svobodu Ukrajiny.Na Majdanu se chtěla vlády ujmout banderovská strana, a vy všichni se můžete pos... z toho , že Rusové si toto nenechají už nikdy líbit a nikdy nedopustí ,aby někdo ohrožoval jejich hranice !!! To si laskavě vy novinářští tupci uložte do svých makovic a neplácejte nesmysly. Zeman má 100% pravdu jste hovada!

nyctereutes ( 30. ledna 2015 22:27 )

To patří dolů...

Zobrazit celou diskusi