Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemřel Rathův otec: Loni si zlomil obratel a poranil páteř

Rathův otec Ratmír zemřel ve věku 83 let
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: max - 
16. října 2014
15:58

Otec Davida Ratha Ratmír o víkendu zemřel. Bylo mu 83 let. Ještě v době vypuknutí korupční kauzy docházel do ordinace. Loni si však zlomil obratel a poranil páteř. Před několika týdny pak prodělal infarkt.

"Ano, je to pravda," potvrdila informaci serveru lidovky.cz Eva Rathová.

David Rath kvůli otcově nemoci žádal v minulých týdnech o odklad soudu. "Mám těžce nemocného otce. Musím mu připravovat léky, snídani. Pak zajistit oběd. Je to pro mě docela komplikace. Takže to chci se soudcem řešit. Považuji to za docela faul," nechal se slyšet Rath, když soudce Robert Pacovský jeho žádost zamítl. Soud by tak měl pokračovat příští týden, ale nyní zřejmě Rath znovu požádá o odklad.

Ratmír Rath figuroval v kauze svého syna jako svědek. Tvrdil totiž, že osm milionů nalezených v Rathově domě v Hostivici patřilo jemu. U syna je měl údajně schované a připravené ke koupi nemovitosti, z čehož nakonec sešlo, protože mu zemřela manželka.

Peníze podle jeho výpovědi pocházely z Kataru, kde tři roky působil jako lékař. "Měl jsem velmi vysoký plat, na úrovni českého prezidenta. Další peníze vydělala manželka v restituci za hospodu v Roudnici. Celý život jsem tvrdě pracoval. Peníze jsem vždy měl a držely se mě," popsal policii.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cernykondor ( 21. října 2014 10:42 )

Víš. komu zvoní hraba? Četli jste tu pěknou knihu Ernesta Hemingwaye někdo z vás? Stále víc chybí četba kvalitní knihy. A to PC opravdu nenahradí,i když internet je přínosný, může ale škodit, když se nadužívá. A děti budou citově zanedbané a celkově degenerované, a to se už i znatelně projevuje.

cernykondor ( 21. října 2014 10:38 )

Zdravím sestru. Rozumná úvaha.

cernykondor ( 21. října 2014 10:37 )

Kyž nemohu nebo nechci přát druhým to dobré, tak mlčím. Přát někomu nemoc nebo smrt je nebezpečné. Pozor na bumerang.

tarot666 ( 17. října 2014 07:38 )

To je pravda,já žiju slušným životem kriple

erene ( 17. října 2014 01:06 )

to je ten starší ! A David je mladší !

Zobrazit celou diskusi