Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi přišli o pivní prvenství: Nejvíce se ho pije v Namibii!

Češi přišli o prvenství v pití piva. Údajně ho vypijí více v Namibii.
 (Autor: Infografika Blesk)
Autor: kat - 
7. září 2014
10:00

Pivo je bez jakýchkoli pochybností naším národním nápojem, není tedy divu, že se ho v ČR (na jednoho obyvatele) vypije nejvíce na celém světě. Tedy dosud vypilo... Češi totiž podle nového alkoholového žebříčku o své prvenství přišli!

O prvenství nás připravili – teď se podržte – Namibijci! Zatímco průměrný Čech nad 15 let vypije za týden 4,8 půllitru, průměrný Namibijec zvládne 5,1 piva!

Pivní mapa světa

Čím tmavší barva (viz úvodní foto), tím větší spotřeba piva na osobu. Průměrný obyvatel nejtmavších zemí vypije za týden více než 4 piva. Z mapky vyplývá, že se kromě Čechů a Namibijců jedná například i o Němce, Poláky či Litevce, ale i o Venezuelany či Gabonce!

zabibol ( 7. září 2014 19:21 )

Za vlády komunistických likvidátorů a kolaborantských análistů nebylo možné nic dělat, než chlastat pivo(hnusné). Teď má člověk na co si vzpomene a může si dělat co chce, protože je všeho hojnost a ve výborné kvalitě.

tarot666 ( 7. září 2014 13:20 )

jo,pamatuji si projev toho kripla v 90 roku,jak si musíme utáhnout opasky a že za 10 let se budeme mít lépe než na západě-dneska jsme v pííííči a on a a jeho zkur.synek se smějí-ještě že tten zrzavej stbkripl chcípl

cityjail ( 7. září 2014 12:24 )

Nebude dlouho trvat a češi přijdou o všechno,jak pes o koule.. Klausi-pamatuješ jak jsi řečnil po převratu o tom,že do 10 let předhoníme Západ??? Tak už je to tady!!!!Dneska už nás nikdo nedohoní,myslím že líp se žije i Křovákům v Kalahari.

rudyptak48 ( 7. září 2014 12:21 )

Tímhle prvenstvím se mohou chlubit jenom opilci. Za tohle prvenství bychom se měli spíš stydět.

tarot666 ( 7. září 2014 10:45 )

Jde o to že tam nemají zkur.politiky a spotřební daň jako v tomto zkorumpovaném bordelu,doufám,že to tady půjde úplně do pr.dele a i ti politici nebudou mít co žrát

Zobrazit celou diskusi