Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Herce Matáska s Dolanským čeká soud kvůli falešným řidičákům!

David Matásek a Jan Dolanský mají problém. Údajně podplatili vydání řidičáku na silnější motocykly.
David Matásek a Jan Dolanský mají problém. Údajně podplatili vydání řidičáku na silnější motocykly.  (Autor: ČTK/Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
4. února 2014
07:36

Kauza obřích rozměrů. Tak by se bez nadsázky dal nazvat případ podivných praktik během vydávání řidičských průkazů, respektive obchodu s nimi. Nyní v souvislosti se zmíněnou kauzou uvízli ve spárech vyšetřovatelů i populární herci David Matásek a (50) a Jan Dolanský (35)!

Oba herci totiž patří do početné skupiny lidí, na které chebský státní zástupce Viktor Böhm podal minulý týden obžalobu za to, že si u zkorumpovaných majitelů autoškol koupili řidičák, aniž by absolvovali lékařské vyšetření, výcvik a závěrečné zkoušky.

Matásek a Dolanský si údajně podle státního zastupitelství měli v červnu 2012 zaplatit rozšíření řidičského oprávnění na nejsilnější motocykly. Nejprve nařčení odmítali a označili ho za „mediální blábol“, nyní ale podle listu Právo se státním zastupitelstvím spolupracují.

Postavili se k tomu čelem…

Podle Práva jsou nyní herci nápomocni státnímu zástupci Böhmovi doslova příkladně. „Žádné hvězdné manýry, naopak. Na rozdíl od jiných obviněných spolupracovali. U výslechu se nevykrucovali, nemlžili a ani se nesnažili nějak kličkovat, aby z toho vybruslili. Prostě se k tomu postavili čelem,“ řekl zdroj obeznámený s případem.

Aféra se podle státního zastupitelství týká až devadesáti osob. Oběma hercům hrozí za podplácení až dva roky vězení. Už nyní je takřka jisté, že přijdou o řidičské oprávnění.


abzk ( 4. února 2014 19:08 )

Ty ses nikdy nedostala dál než k tříkolce, co huso? Proti tomu, co umí žadatel o rozšíření řidičáku díky mnohaleté praxi, tedy vžité používání předpisů bez nutnotsti je umět doslovně recitovat, umí nováček úplný hovvno akorát má nabiflovaný předpisy, co stejně v praxi nezvládá Komisaři co vyhazujou lidi za to že nedržej volant za deset dvě a pak významě zamrkaj, jako že za bakšiš by se to dalo přehlídnou, jsou na přeshubu. Až si tam udělaj pořádek, zamezí se nesmyslný buzeraci, všechno bude řešený fér a pružně, nebudou si lidi rozšíření kupovat, protože už nebude problém si ho rychle a bez nesmyslnejch komplikací udělat.

abzk ( 4. února 2014 18:53 )

jana999 ( 4. února 2014 18:12 )

no to jsou zase bláboly, to co má umět žadatel o čerství řidičák, by měl tenhle umět taky, když chce jezdit velký mašiny, tak se hold musí našprtat, hlavně motorkáři jsou dobrovolní dárci orgánů

e.44 ( 4. února 2014 14:07 )

...dělat...

e.44 ( 4. února 2014 14:02 )

Kde berou řidičáky cikáni? Tam co třeba Vietnamci a další co mají právo na předkladatele a právo děla zkoušky ústně. Zkrátka něco zamumlaj, překladatel to přeloží do jemu notoricky známé správné odpovědi a je to. Jízdy už se pak nějak "zašmoulej". Jednou jsem čekala na někoho na Budějárně a na 200 metrech tam jízdu "absolvovalo" pět cikánů.

Zobrazit celou diskusi