Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Před sedmi lety Steve Jobs spustil jablečnou revoluci. Jak vypadalo představení prvního iPhonu?

Autor: pom - 
10. ledna 2014
22:29

Dnes světoznámý symbol nejmodernější technologie iPhone byl představen přesně před sedmi lety, 9. ledna 2007. I přesto, že byl na trh uveden až o půl roku později, nalinkoval tento den technologickou budoucnost vyspělého světa. Pojďme si připomenout velkolepou show otce iPhonu Steva Jobse!

O uvedení jednoho z nejslavnějších telefonů světa, iPhonu od společnosti Apple, dnes už kolují legendy. Je jen málo mobilních fanatiků, kteří by tak významný milník, jako byla konference MacWorld Expo 2007, neznali. Nebylo to ale tak jednoduché, jak se z dnešního pohledu může zdát.

Jak prozradil klíčový vývojář Applu Andy Grignon na svém blogu, byl 9. ledna prezentován pouze prototyp s takřka nefunkčním softwarem. To byl údajně také důvod, proč byl první iPhone uveden na trh až s půlročním zpožděním, nikoliv týden po prezentaci, jak je tomu zvykem u novějších modelů.

Přesto ale Steve Jobs iPhonu věřil, neboť prohlásil: "Jednou za čas přijde na trh výrobek, jenž všechno změní." A nemýlil se. Zatím nejnovější, pátá generace iPhonů (typy 5S a 5c) byla představena v září loňského roku, téměř dva roky po Jobsově smrti.

Podívejte se, jak představení prvního iPhonu probíhalo.

djaba ( 11. ledna 2014 21:20 )

Nevím , jak odstartoval revoluci ,ale v té době už běžely Nokie se Symbianem a uměly to ,co umí dnešní ifouni .Jen v té době bylo IN mít minimobil a maximem Hitech a tak byly malé.

pgga ( 11. ledna 2014 04:43 )

To ..je CR "pocty"...proto CR je tam kde je....

russoo ( 10. ledna 2014 22:58 )

Redaktore neuškodí ti si zopáknout základní školu. To jsou počty..."Dnes světoznámý symbol nejmodernější technologie iPhone byl představen přesně před šesti lety, 9. ledna 2007." Ať počítám jak počítám mě vychází sedm...7+7=14

Zobrazit celou diskusi