Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Česká rodina si v Británii nakradla zneužíváním Slováků 15 milionů!

Alena L. je jednou z odsouzených Češek
Alena L. je jednou z odsouzených Češek  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
9. října 2013
16:51

Češi vymysleli, jak si v cizině přijít na slušné peníze, i když ne zrovna poctivou cestou. Exemplárním případem toho jsou dvě romské rodiny, které ve Velké Británii zařizovaly pobyt a práci slovenským imigrantům, které pak obraly celkem o 15 milionů Kč!

Sestry Iveta (32) a Magdaléna (33) F. společně s tetou Alenou L. a jejím mužem Janem L. organizovali ubytování pro Slováky, kterým dokonce ve Velké Británie zajistili i pojištění.

Slováci odevzdávali českým Romům peníze

Jenže imigranti ze Slovenska byli nuceni k zaměstnání s nízkým platem, ze kterého navíc museli romským rodinám odevzdávat peníze za to, že jim v zemi zajistily pobyt a práci.

Nakradli si 15 milionů korun

Během ledna 2008 a dubna 2010 si takto obě rodiny přišly podle soudu minimálně na 15 milionů korun. Romové z Česka sice pomohli Slovákům s přiznáním daní, ale ke svému prospěchu, a skutečné peníze byly zasílány na jejich účty.

Všechny je odsoudili

Obžalován byl i pátý člověk, někdejší partner Magdalény Julius Z. (34). Ten se však jako jediný k činu doznal. Obě rodiny byly uznány z podvodu a krácení daní. Výše jejich trestu není dosud známa. Verdikt soud vynese začátkem listopadu.