Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S traktorem značky Zetor jezdí policisté v Anglii

Policejní traktor Zetor při předání v anglickém hrabství Dorset
Policejní traktor Zetor při předání v anglickém hrabství Dorset  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: Gabriela Peringerová, mivrk - 
20. září 2011
19:32

Policie už při stíhání zločinců nevyužívá jen rychlých motorek a nadupaných aut. Muži zákona sáhli po pomalejším, ale zato daleko těžším dopravním prostředku. Nejnovější zbraní v boji se zločinem na anglickém venkově je totiž tří a půl tunový traktor Zetor.

Stoj byl kompletní včetně modrého majáčku zapůjčen policii v Dorsetu z brněnské továrny na traktory. „Traktor má přitáhnout pozornost k faktu, že kriminalita na venkově stále roste,“ vysvětlil účel traktoru v anglických policejních barvách inspektor pro oblast Dorchesteru a Sherbornu Les Fry.

Trestná činnost na anglickém venkově stoupla podle statistik o 17 procent, krádeže traktorů o 8 procent. „Ukradený stroj znamená, že zemědělec nemůže dělat svoji práci. Což může mít obrovský dopad na podnikání,“ upozornil Fry.

Traktor Zetor v barvách anglické policie Traktor Zetor v barvách anglické policie | Gabriela Peringerová

Vedení společnosti Zetor nápad chránit traktorem zemědělce před krádežemi oslovil. „Můžeme uchránit zemědělce před starostmi i jinak, než že vyrábíme spolehlivé stroje na pole,“ uvedl ředitel Zetoru John Hoden.

Čeští policisté zatím podobnou akci proti zločinům na venkově nepřipravují. „Na Brněnsku asi nejsou krádeže zemědělských strojů tak časté, jako v Anglii. Spíše řešíme případy krádeže úrody. Zemědělci by ale rozhodně neměli po práci nechávat techniku na poli,“ doporučuje mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek.

azorek ( 20. září 2011 23:32 )

Ten policejní Zetor vypadá dobře a celá akce má působivý vtip,ale proč je na fotce reklama na Hondu?Neznalí Anglání honem vyrazí do obchodů Honda shánět takový úžasný traktor !

Zobrazit celou diskusi