Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Darině bylo teprve 10 měsíců, jde o nejmladší oběť pádu ruského airbusu

Autor: shp - 
31. října 2015
18:30

Učila se teprve chodit a mluvit. Byla to nevinná duše, která neměla tušení, co se kolem ní děje. Nejmladší oběti ruského Airbusu A321 byla Darina Gromova, teprve desetiměsíční holčička, kterou rodiče vzali s sebou na výlet do Egypta. Dobrosrdečnost maminky a tatínka stála všechny život.

Všech 224 lidí, kteří cestovali na palubě ruského letounu, zemřelo při jeho pádu. Bylo mezi nimi i 17 dětí, které už nikdy nedospějí, nikdy nedokončí školu, nepoznají první lásku ani nebudou mít vlastní děti.

Pád letadla je všechny připravil o život. Vše nasvědčuje tomu, že za pádem ruského stroje, který byl 18 let starý, stojí technická závada. Pravděpodobně motoru. A to i přesto, že se k zodpovědnosti za zřícení letounu přihlásili teroristé z Islámského státu.

Nejmladší obětí letu je desetiměsíční Darina Gromova, která cestovala s rodiči. Tatínek Alexej a maminka Taťána ji ještě před návratem domů do Ruska vyfotili, jak na letišti hledí na stroj, kterým se všichni měli dostat domů. Letadlo se ale po zhruba 25 minutách zřítilo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japo5 ( 3. listopadu 2015 15:27 )

ja nechapem redaktorov ako mozu napisat ze rodicia pred odletom domov odfotili malu Darinku na letisku... ved to nie je prevda... tato fotka bola zavesena na stranke Tatiany Gromovej "V KONTAKTE" (ruska socialna siet) 15.10.2015 pred odletom z S.Peterburgu na dovolenku do Egypta...preco nemozete napisat tak ako to je v skutocnosti a nie vsetko si prisposobit k tomu aby ste s tak neskutocnej tragedie este nejaku senzaciu trhli pre seba... ako profesionalni redaktori by ste mali davat pravdive informacie ... je to obrovska tragedia a vsetci to pocitujeme, aj bez vasich klamstiev...

naidka ( 1. listopadu 2015 08:52 )

Blesk používá zdrobněliny jmen nadsazeně i u dospělých osob. Sem by se zdrobnělina jména hodila nejvíc: Nejmladší oběť pádu letadla byla malá Darinka.

bre-burda ( 31. října 2015 21:37 )

Oběť hlouposti svých rodičů. Proč muselo tak malé dítě do Egypta? Nebylo by jí lépe někde na louce u řeky, doma? Cestovat takovou dálku, do nehostinné pouště, vedra, prostředí plného cizích infekcí, bacilů zcela odlišného klimatu.

juuuhele ( 31. října 2015 20:15 )

Není, ale technickou údržbu si dělá Rusko samo. Jenže tohle je moc divné.

tymitaky ( 31. října 2015 20:08 )

Hlavně to letadlo není ruské.

Zobrazit celou diskusi