Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obhájkyně Kramného přešla do útoku: Posudek obžaloby je neplatný!

Autor: ljš, et - 
23. září 2015
18:24

Dlouho se zaplétala do vlastních otázek a nahrávala obžalobě, teď ale obhájkyně Jana Rejžková přešla do útoku. A schytal to znalec, profesor Karel Sokanský, který ji při červencovém jednání zesměšnil, když jí vysvětlil, že Ohmův zákon platí v Egyptě stejně jako v Česku…

Kramného obhájkyně dlouho avizovala, že na zářijové dějství procesu chystá trumf. Tím měl být znalec z oboru elektrotechniky, Ing. Jiří Stanislav Kalivoda. Podle něj jsou výpočty, které Sokanský provedl, sofistikované a nezpochybnitelné, ale důrazně nesouhlasil s tím, že expert nebyl na místě činu. Dokonce se vyjádřil, že se jedná o neprofesionální přístup.

Sokanský byl z vystoupení svého protějšku, který je o poznání méně zkušený (Kalivoda uvedl, že samostatně vypracoval jen jeden posudek na smrtelný úraz elektrickým proudem), rozladěný. „On mě tu napadá, tak já doufám, že se budu moct bránit,“ řekl Blesk.cz o přestávce před svým vystoupením. „Pan znalec tam v jednom místě citoval, že jsem někde měřil 5 miliampér, kdy jsem mluvil o úplně jiném případu. Tři mrtvoly v koupelně, byla to nešťastná náhoda. Právě kvůli tomuhle případu si mě kriminalisté našli,“ dodal.

To také vzápětí soudu řekl, Jana Rejžková na to ale byla připravená a vytáhla to znovu. Ze spisu ocitovala záznam jeho červencové výpovědi, kde mluvil o právě o pěti miliampérech, ze které jasně nevyplývalo, že mluví o jiné kauze. Znalec se snažil vysvětlit, že měl na mysli skutečně jinou kauzu, a Rejžková na něj hned začala zvyšovat hlas. „Takhle je to, pane znalče, ve spise!“ zvolala tónem, který vyrovnal i soudkyni Gilové v momentech, kdy se snaží zjednat v soudní síni pořádek. Sokanský se ale nedal a znovu zopakoval, že měl na mysli jinou kauzu.

Stále ale neměl vyhráno, rozohněná Rejžková ještě přitvrdila. Začala citovat další část výpovědi, ve které Sokanský zmínil, že sice nebyl na místě činu, zato tam byl jeho kamarád, který tam prováděl měření a všiml si, že vodovodní kohoutky jsou v Egyptě připojené plastovou částí, a tak mohou fungovat jako elektrická past. „Paní soudkyně, já mám teď problém s procesní použitelností tohoto posudku, protože pracuje se zjištěními nějakého kamaráda,“ řekla Rejžková.

Soudkyně se ale Sokanského zastala, protože uvedl, že s tím v posudku nepracoval. Ten to rozčileně potvrdil. Rejžková ale pokračovala v palbě: „Řekl jste to státnímu zástupci, že tam byl nějaký váš kamarád?“ Sokanský se ale nedal: „Ne, proč bych mu to říkal, když jsem s tím nepracoval! Byla to jen informace.“

V závěru čtrnáctého dne procesu tak v soudní síni bylo pořádně dusno. Poté, co však soudkyně jednání ukončila, podal Kalivoda Sokanskému ruku s tím, že nechtěl, aby jeho výpověď vyzněla vůči profesorovi útočně.

hejpockej ( 13. září 2016 06:27 )

Ten jestli se z toho dostane, tak na svobode dlouho vysmatej nebude. Vsak si ho spravedlnost najde.

hejpockej ( 13. září 2016 06:24 )

presne tak. Vsem lidem soudneho rozumu je jasny, ze Kramny je vrah. Jenom debil muze uvazovat jinak.

hejpockej ( 13. září 2016 06:21 )

Neskutecny jaky je v Cesku bordel. Kolik se nadela soudnich saskaren kolem vrahu jako je Kramny a Neucesany. Jeden nafintenej frajirek a druhej protezovanej synek zazobanych rodicu. Zmetkove vychcany delaji vsechno proto aby se vyhnuli spravedlnosti, a i ve vezeni jsou chraneny. Jinde by se s nima takhle ne**rali.

egyptanka ( 29. září 2015 23:17 )

Kramný si v pokoji lebedil,byl tam sice smrádek,ale teplíčko. Proto tam nepustil ani uklízeče,aby mu ten fujtajxl nevyvětral.

bezdrat ( 25. září 2015 12:11 )

A co ty, vzduchem vypěchovaná pussy ve všech registracích.

Zobrazit celou diskusi