Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemřel „boxer“ ze Zemanova štábu. Novináře Slezáka (†73) zradilo srdce?

Autor: vr, kal - 
7. února 2018
18:40

Novinář Karel Slezák (†73), který kolegům rozdával rány pěstí po volebním vítězství prezidenta Miloše Zemana, zemřel. Informaci Blesku potvrdil jeho blízký přítel Rostislav Osička. „Novináři ho uštvali,“ řekl. Jeho kamarád měl prý slabé srdce.

Slezák na sebe výrazně upozornil na konci ledna, když prezident Zeman oslavil volební vítězství v pražském Top Hotelu. Jeden z hostů, novinář Milan Rokytka, tu měl zdravotní problémy a musela pro něj dorazit záchranka. Kolegové, kteří v tom viděli přemíru alkoholu, se snažili situaci zdokumentovat. V tu chvíli ale zasáhl Slezák, který je od Rokytky odháněl a rozdal i několik ran pěstí.

Video  Napadení v Zemanově štábu: Jeho hosté zaútočili pěstmi na novináře.  - Televize Seznam
Video se připravuje ...

„Zemřel dnes. Jeho žena mi psala, že Karel zemřel, víc mi k tomu říci nemohla,“ uvedl pro Blesk Osička. „Měl špatné srdce, stalo se mu to na tom prezidentově štábu a asi to nevydržel. Ani to, jak do něho šel ten novinářský syndikát,“ dodal.

Blesk předtím zkoušel kontaktovat Slezáka na jeho mobilním čísle. Jeho telefon zvedla zřejmě dcera. „Mámo, volají z Blesku, co máme dělat?“ řekla nejdřív, aby pak dodala: „Poskytneme informace později.“

Karel Slezák čelil po incidentu v pražském Top Hotelu vlně kritiky za násilí na novinářích, kteří jen dělali svoji práci. Osička se ho i teď zastal: „On nikomu na tom štábu nechtěl ublížit, to bylo jenom takové oťukávání. Znám ho jako čestného člověka.“

Potyčku v Zemanově štábu řešila policie a odsoudila ji nevládní organizace Reportéři bez hranic. „Pěsti byly nutné. Toho nebylo tolik, to byl jeden dva údery. On udělal pohyb… Prostě to je reakce,“ hájil svoje počínání Slezák.

Po incidentu muže, který byl v Zemanově volebním štábu akreditovaný jako novinář, vyloučil ze svých řad Syndikát novinářů. Podle řídicího výboru organizace svým jednáním poškodil prestiž a zájmy organizace. Slezák se později omluvil a uvedl, že ve štábu jednal pod vlivem emocí.

Video se připravuje ...
Další videa