Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Twitter se baví: Zemanův chytač rajčat, muž na pravém místě!

Zemanův kouzelník: Tajemník Hlinovský se ukázal jako zdatný „chytač“
Zemanův kouzelník: Tajemník Hlinovský se ukázal jako zdatný „chytač“  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
18. listopadu 2014
14:02

Jeho role při protestech proti prezidentu Zemanovi poněkud zanikla. Byla však důležitá. Tajemník Jaroslav Hlinovský udivil okolí svými reflexy, když odrážel holou rukou útoky na prezidenta, zatímco bodyguardi mávali deštníky. Házení vajec na prezidenta se následně stalo terčem i pro řadu vtípků. I když ne každému je do smíchu.

Výkon šéfa hradního sekretariátu Jaroslava Hlinovského po boku Miloše Zemana na pódiu na Albertově nezůstal bez povšimnutí. „Jaroslav Hlinovský chytající do holé ruky syrové vajíčko na Albertově má ´save of the Day´. Příště aby si na pódium vzal lapačku,“ napsal na Twitteru známý hokejový komentátor Robert Záruba.

25. výročí sametové revoluce tak mělo v Praze notně svéráznou podobu. Vedle rajčat a vajec padaly směrem k Zemanovi i různé potraviny – chlebíček, dokonce vzduchem letěla i štangle salámu.

Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A „zloděj Klaus“? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Zeman ladně uhýbal, pokračoval ve vystoupení a především – chránila ho jeho suita. Někteří uživatelé Twitteru si ho v návalu nečekané pozornosti představili jako pop star před rozdováděnými fanoušky – na jednom pódiu s Rihannou či dokonce rovnou jako Madonu!

Hojně sdíleným se stal také příspěvek odkazující na starou ruskou hru, ve které vlk chytá vejce. Pamatujete si na „Nu pagadi“?

Házení vajíček a rajčat na Zemana však otevřelo i široký prostor pro další nápady lidové tvořivosti. A tak vznikly různé koláže, a dokonce i přísloví! 

Internet se baví: Takhle Miloš Zeman spojuje občany Internet se baví: Takhle Miloš Zeman spojuje občany | INT, Twitter

Našly se však i alternativní návrhy, co příště pokřikovat na Miloše Zemana. Ale také výzvy, aby lidé kupovali vejce, protože český prezident pozval napříště do Prahy ruskou hlavu státu Vladimira Putina, který však má také pěknou řádku odpůrců.

Vedle toho pak zaujalo srovnání Zemanovy party z Albertova s úspěšnou českou fotbalovou reprezentací. Inu, není „repre“ jako „repre“. Miloš Zeman zkrátka internetové vtipálky notně zásobuje. Sotva utichla kauza K*nda, stal se terčem opět. Doslova.

dzery ( 19. listopadu 2014 16:18 )

Taky,taky estebáček?

pravlast ( 19. listopadu 2014 08:01 )

Blesk se opět předvedla s češtinem!Prý Hlinovský chytala vejce...Je čas zavést BQ tedy blesk qality jako ochrannou značku anebo ochránit čtenáře před Pleskem!

ninunka ( 19. listopadu 2014 01:28 )

jo oceán? hm- tak to bacha- za vanou je taky zeď

pgga ( 19. listopadu 2014 01:26 )

Dnes je sice teplo ale ne na OCEAN (ne more ) bazen je stale OK..well, time to go , bye Dekuji za zabavu .

ninunka ( 19. listopadu 2014 01:22 )

pro naší milou kamarádku pgga: skákni si zaplavat do moře- ale bacha, za sprcháčem je zeď ty Američanko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa