Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vesecká: Pospíšil je bezpáteřník a já odcházím

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
28. února 2011
16:13

"Nechci s vámi spolupracovat, bezpáteřně měníte výroky, odcházím kvůli vašemu charakteru." Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká se vzdala funkce státní zástupkyně ve velkém stylu. Své rozhodnutí zaslala v otevřeném dopise ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi (ODS) a ostře v něm proti němu vystupuje. Jeho působení ve funkci ministra označila pro sebe za neakceptovatelné.

V souvislosti s údajnou korupční kauzou senátora a někdejšího vicepremiéra Jiřího Čunka jej například nařkla z populismu.

Ještě si jednou kopnout

"Váš charakter, kdy ve snaze dál působit jako ministr spravedlnosti jste schopen obětovat důvěryhodnost justice pro své politické ambice, bezpáteřně měnit své výroky, postoje a názory, mne vedou k tomu, že s Vámi nechci spolupracovat, a proto se vzdávám funkce státní zástupkyně," napsala Pospíšilovi Vesecká.


Mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) Helena Markusová ČTK řekla, že NSZ o rezignaci Vesecké žádné informace nemá. Mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Palečková ČTK řekla, že úřad rozhodnutí obdržel dnes. Vzhledem k dvouměsíční lhůtě by měla Vesecká končit koncem dubna, uvedla Palečková.


Vesecká ve funkci nejvyšší státní zástupkyně skončila po více než pěti letech ke konci loňského roku, vystřídal ji Pavel Zeman. Podle kritiků přispívala díky několika kauzám spojeným například s politikou k nedůvěryhodnosti justice.

gogo ( 1. března 2011 12:25 )

Čunek položil díky bezcharakternosti a zbabělosti Vesecké základní kámen ke zneužívání justice k politickým cílům. Byl to zcela jasný podvodník a dnes je senátorem (!!). Jen proto, že rasismus je u nás na vyšší úrovni než morálka a spravedlnost ...

olesja ( 1. března 2011 12:23 )

odcházejí a pořád se drží tady. Váš exodus - náš exitus.

zirafa ( 1. března 2011 11:30 )

no právě, anelam, že jsou všichni stejní, tak mě fascinuje, jak jeden druhýho pomlouvá.......

anelam ( 1. března 2011 11:24 )

Myslím že jsou na tom všichni stejně,já nevěřím nikomu z nich!-Čauky

komentator ( 1. března 2011 10:58 )

Vesecká zřejmě nesnaší nateplalé hochy.....Jinak prý je Pospíšil sympaťák!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa