Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

AC/DC je chtěli jako předkapelu: Česká rokenrolová skupina Doctor Victor vyráží na turné

AC/DC je chtěli jako předkapelu: Česká rokenrolová skupina Doctor Victor vyráží na turné.
AC/DC je chtěli jako předkapelu: Česká rokenrolová skupina Doctor Victor vyráží na turné.  (Autor: archiv skupiny)
Autor: ČTK - 
24. února 2017
13:45

Česká skupina Doctor Victor, kterou si loni jako předkapelu svého pražského koncertu vybrali slavní rockeři AC/DC, vyráží na první samostatné turné. Úvodní ze série 16 vystoupení se uskuteční dnes v Lanškrouně. Turné zahrnující například Prahu, Brno nebo České Budějovice skončí 8. prosince v Třebíči. Doctor Victor na něm představí své debutové album 1st Prescription (První recept). 

„Cílem je oslovit každého, komu bije srdce pro rokenrol. Jsme připravení a můžeme ordinovat. Celé turné s námi nejede stabilně žádná další kapela. Na klubových koncertech se však objeví místní předkapely,“ uvedl lídr skupiny Vojtěch Bureš.

Skupina vznikla v roce 2012. Poprvé na sebe výrazně upozornila o dva roky později, kdy vybojovala druhé místo na světovém finále prestižní soutěž Global Battle of the Bands (GBOB) ve městě Čiang Maj v Thajsku. Z necelé dvacítky kapel, které nejprve musely zvítězit v lokálních kolech v Austrálii, Nizozemsku, Norsku, Řecku a dalších zemích, porazilo trio z Prahy pouze britské seskupení Firekind.

„Doctor Victor je pro mě velký objev. Vlastně bych nevěřil tomu, že se tak našlápnutá, divoká a dokonale stylová partička s výjimečným kytaristou a zpěvákem v jedné osobě v naší krásné zemi může objevit,“ konstatoval Robert Kodym ze skupiny Lucie, která si Doctor Victor vybrala jako předkapelu svého turné.

Loni skupina ve složení Vojtěch Bureš (zpěv, kytara), Jan Heřman (basová kytara) a Jan Karpíšek (bicí) zahrála před více než 40.000 diváky jako host pražského koncertu AC/DC. Australská rocková legenda s hostujícím zpěvákem Axlem Rosem ze skupiny Guns N’ Roses si české hudebníky vybrala na základě jejich účasti v rozhlasové soutěži. „Cítili jsme se jako ryba ve vodě a zároveň jsme byli rádi, že jsme mohli být součástí této historické hudební události, a spatřit tak ‚elektrikáře‘ v akci,“ konstatoval lídr kapely Bureš.

RadekJonas ( 8. března 2017 21:00 )

Bylo v rámci soutěže od Beatu a ACDC si vybrali DV ze tří posledních kapel...

RadekJonas ( 8. března 2017 20:57 )

Slyšel jsem je párkrát na Beatu a překvapilo! Připomíná mi to Led Zeppelin namixované s Hendrixem. Prostě 70.léta. Koukam že bude i Brno. Supr.

lenagov ( 7. března 2017 12:49 )

Konečně hrají v Praze! Pro mě jedna z nej kapel na české scéně!...

jir-ka ( 24. února 2017 14:14 )

Pokud mě paměť neklame , tak tuto kapelu vybrali posluchači rádia Beat . Na koncertu AC DC v Letňanech jsem byl , a Doctor Viktor mě nějak zvlášť neoslovili . AC DC tam měli svoji kapelu jako předskokana , a ta byla o mnoho kvalitnější . Repertoár Dr. V. byl slátanina různých stylů , a nic objevného jsem neslyšel , a ani neviděl . A ten nadpis rockenrolová........

Zobrazit celou diskusi