Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rvačka na Letné! Policie zadržela třináct polských chuligánů

Autor: jos - 
10. října 2009
23:49

AKTUALIZOVÁNO, VIDEO - Špatná pověst polských fotbalových fanoušků se naplnila, když před stadionem na Letné, kde se hrálo utkání Česko - Polsko (2:0), napadli pořadatele.

23:35 - Policie doprovází polské fanoušky ze stadionu. Zatím se vše obešlo bez incidentů. "Nepustíme je z očí," řekla ČTK policejní mluvčí Andrea Zoulová. Fanoušky, kteří odjíždějí autobusy či auty, doprovodí policisté opět až na hranice. Část Poláků míří s policisty k nejbližším vlakovým spojům.

22:19 - Utkání skončilo výhrou českého týmu 2:0. Fanoušci postupně opouští tribuny stadionu.

21:49 - Policie už zatkla celkem třináct polských fanoušků. Některé i proto, že se snažili dobýt do jednoho z okolních domů.

21:18 - Informace ČTK: Před stadionem i nadále zůstává několik desítek lidí bez vstupenek. Původně se podle policie chtěli dohodnout s pořadateli, aby je na zápas pustili. Poláci totiž tvrdili, že vstupenky původně měli. V pátek o ně ale prý přišli, protože policie ještě na území Polska zadržela jejich autobus. Vstupenky podle Poláků zůstaly v autobuse. Někteří čekání před stadionem vzdali, rozešli se do ulic, několik jich krátce po začátku zápasu nastoupilo do přistaveného autobusu, zřejmě odjeli zpět do Polska.

Online Česko - Polsko Online Česko - Polsko | Sport

21:17 - Skončil první poločas. Asi tisícovka polských fanoušků, která bez vstupenek zůstala před stadionem už další problémy nedělala. Policie oznámila, že celkem zadržela sedm Poláků. Policie také tvrdí, že většina polských fanoušků je ubytovaná v Praze, takže se další potyčky dají očekávat i po skončení zápasu.

20:30 - Utkání právě začalo.

20:25 - Blíží se začátek utkání. Dají se však čekat další problémy. Buď přímo v hledišti, nebo před branami stadionu, kde jsou polští fanoušci, kteří nemají vstupenky. Budou se chtít zřejmě probít přes pořadatele na stadion i v průběhu utkání. Je jich opravdu hodně. Došlo i k další potyčce, byli zadrženi další polští fanoušci.

19:57 - Tribuny stadionu na Letné se zaplňují, zápas se blíží. Hrozí však další nebezpečí, protože řada polských fanoušků má vstupenky do českých sektorů.

19:12 - Situaci před stadionem vyhrotili polští fanoušci, kteří se chtěli na stadion dostat bez vstupenek. Policisté situaci prozatím uklidnili a začali polské fanoušky, kterých do Prahy přijelo až na 4 tisíce, znovu pouštět na stadion. Podle zpravodajů ČTK policejní antikonfliktní tým zadržel nejméně jednoho zraněného Poláka.

410813:gallery:true:true

18:55 - Před stadionem to začíná vřít. Polští fanoušci začali házet po policistech dýmovnice a dělbuchy.Situaci se snaží uklidnit policisté na koních. Několik pořadatelů je zraněných. Policie nyní drží polské fanoušky před bránou do jejich sektoru.

Pochod polských fandů na Letnou Pochod polských fandů na Letnou | David Malík

18:19 - Polští fanoušci dorazili na Letnou, kde se bude od 20:30 hrát. Policie má situaci pod kontrolou. Hlídkuje i vrtulník.

Pochod polských fandů na Letnou Pochod polských fandů na Letnou | David Malík

17:55 - Tábor polských fanoušků vyrazil přes Pařížskou ulici na Letnou.

17:31 - Staromětské náměstí patří polským fanouškům, kteří hlasitě skandují. A zapalují dýmovnice. Jedná část polského tábora má červená a druhá černá trička. Policie se je snaží držet od sebe, protože hrozí, že by se polští fanoušci poperou mezi sebou.

410759:gallery:true:true

16:59 -Polští fanoušci vyvěsili na Staroměstské radnici transparent.

Radnici na Staroměstském náměstí ovládli fanoušci Polska Radnici na Staroměstském náměstí ovládli fanoušci Polska | Tomáš Vrbenský

16:15 - V centru Prahy se začíná přiostřovat. Klid je pryč. Naopak je slyšet křik polských fanoušků. Někteří z nich se vyrazili pomodlit do kostela.

410746:gallery:true:true

15:30 - Policie musela řešit několik přestupků. Zadržela polské fanoušky, kteří v Dejvicích pokusili okrást zákaznici v supermarketu. Krádeží se Poláci dopustili už na cestě na benzince u Olomouce a na dálnici na Prahu.

14:53 - Fanoušci Polska se zatím posilňují pivem, srocují se na Staroměstském náměstí a chovají se celkem spořádaně.

410727:gallery:true:true

Přes 2000 polských fotbalových fandů už dorazilo podle policie do Prahy. Podle policie přijelo jedním z autobusů i jádro těch nejtvrdších chuligánů. Po 17h mají sraz na Staroměstském náměstí.

VŠE O ZÁPASE ČESKO - POLSKO ČTĚTE ZDE!

Polští rowdies patří k nejhorším fandům na světě. Má jich přijet asi čtyři tisíce. Česká policie jejich pohyb monitoruje a kontroluje všechna vozidla mířící z Polska do české metropole!

kefudka ( 10. října 2009 20:04 )

proč je sem vůbec pouštěli když věděli, že sem jedou výtržníci.zase vznikne nehorázná škoda na majetku a máme zase dávat kam peníze.

rebelme ( 10. října 2009 19:35 )

Velice trapná provokace když máš o dva příspěvky níž post kde píšeš Česky.

delavar ( 10. října 2009 19:22 )

Chollera!Kurewstvo z galganstwom spolčone!!!Kery labužnik konečnikówy powiedaw že my huligany??

delavar ( 10. října 2009 18:39 )

Oni svým konáním ukazují výhody demokracie-mít možnost se projevit jako osobnosti.Nemohli dlouhá léta a teď to s nich ven.Ale neni třeba se jich bát.Je to pobožný,věřící národ a tak to bude v pohodě.

ajetotady ( 10. října 2009 17:46 )

se s tou verbeží vypořádat jako v Anglii?! Jinak nechápu když vědí co sem jede za svolodž, proč to sem pouštějí. Na hranicích nakopat zpátky a když už jsou tady tak jim pořádně nakopat od policie. Odborníci se diví že stadion není vyprodán narozdíl od Slovenska...no kdo je zvědavej na ty hovada vožralý?

Zobrazit celou diskusi