Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mirek Topolánek: Toskánská parta má další jméno!

Na faktuře za autopůjčovny je částka 3698. Koruny to asi nebudou
Na faktuře za autopůjčovny je částka 3698. Koruny to asi nebudou  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: Tomáš Belica - 
3. srpna 2009
05:59

Věrohodně svou dovolenou v Itálii, kde šéf ODS prý náhodně natrefil na lobbisty a podnikatele, Mirek Topolánek zatím nevysvětlil. Důkazy, že za jeho sledováním stála ČSSD, předkládat nehodlá. A aby toho nebylo málo, toskánská parta se podle tvrzení serveru Tyden.cz rozrostla o šéfa ústecké Spolchemie Martina Procházku.

Úzké vazby exšéfa rozvědky Karla Randáka a poradce šéfa ČSSD Petra Dimuna jsou podle Topolánka dostatečným důkazem, že za jeho sledováním stála ČSSD. „V tomto smyslu nepotřebuji žádné další důkazy předkládat,“ řekl v neděli Topolánek. Stejně tak je odhodlán nic dalšího k dovolené neříkat. Jenže nejasností je v celé aféře stále víc. Podle některých médií si v Toskánsku na stejném místě ve stejnou dobu užíval i šéf Spolchemie Martin Procházka. Nesedí přitom ani Topolánkovy účty. Za dovolenou utratil podle výpočtů Blesku 342 tisíc, což by si ani on, ani jeho partnerka Lucie Talmanová při svých příjmech nemohli dovolit.


Kdyby mluvil upřímně...
Na pět otázek, které mu Blesk v neděli položil, Topolánek tradičně neodpověděl. Blesk mu navrhl odpovědi, kdyby chtěl odpovídat upřímně.

1. Vy, Dalík a dovolená v Itálii rovná se problém. Co jezdit jinam? Bez Dalíka?
Topolánek: NA OTÁZKU NEODPOVĚDĚL
Ale Blesk, jako by ho slyšel říkat: Tož, Itálie, to je moje srdeční záležitost. Loni u Silvia to nebylo špatné, slunéčko hřálo, bronz jsme chytali. Až ta levicová novinářská hyena fotografická… A Dalík? Bez Marka ani ránu. To by pak nebyla ta pravá dovolená!

2. Za dovolenou jste podle odhadu Blesku zaplatil asi 342 tisíc. To budou chudé Vánoce… Co si budete teď muset odepřít?

Topolánek: NA OTÁZKU NEODPOVĚDĚL
Ale Blesk, jako by ho slyšel říkat: Věru, Vánoce budou asi bez kapra. Krotit se bude muset i syn Tomáš. Počítám, že ho stáhnu ze studií v Americe a bude si muset najít brigádu. Je to drsné, ale užil si teď při dovolené.

3. Sejde se dobrá parta z Toskánska v zimě ve Špindlu třeba při bobování? A zase takhle náhodně?
Topolánek: NA OTÁZKU NEODPOVĚDĚL
Ale Blesk, jako by ho slyšel říkat: Vy novináři za vším hledáte spiknutí. Jistě víte, že Špindlerův Mlýn nabízí mnohem více možností, než je bobování. Naposledy jsme tam přátelství utužovali při stavění sněhuláka s podobou Jiřího Paroubka!

4. Vy byste snad na dovolenou Paroubka s rodinou nevzal? Měl byste přece jistotu, že nejste sledován. Alespoň ne z dálky…
Topolánek: NA OTÁZKU NEODPOVĚDĚL
Ale Blesk, jako by ho slyšel říkat: Už by se mi do auta nevešli. To by pak nemohl jet Marek… Ale ať zkusí cinknout Aleši Řebíčkovi. A kdyby měli zájem, určitě jim najde místo i na jachtě…

5 Jak jste si dokázal půjčit vůz, který půjčovna oficiálně vůbec nenabízí? Opravdu jste ho platil vy? A co se stalo s vaším rodinným volvem?

Topolánek: NA OTÁZKU NEODPOVĚDĚL
Ale Blesk, jako by ho slyšel říkat: Pane redaktore, půjčení vozu je v dnešní době naprosto běžná věc. A že to auto nenabízejí? Stačí zvednout telefon a zavolat těm správným lidem! Co se týče volva, je rozbité… (zdálky se ozývá hlas Lucie Talmanové: Zlobí karburátor, miláčku)

INFOGRAFIKA: Podivná Topolánkova dovolená: Kdo je kdo v kauze

drobek ( 3. srpna 2009 23:27 )

rotný tupohlávek lže jak když tiskne

bobina ( 3. srpna 2009 12:29 )

Správně jsi napsala podnikavců,protože těch opravdových a solidních podnikatelů je v tomto státě opravdu málo a ti si cestu jak přispívat slabším většinou najdou sami a nemluví o tom! Ti podnikavci jak správně píšeš k majetku přišli většinou zlodějnou,nebo machinacema a tak jim určitě nebude vadit,když jim někdo pustí žilou! Oni už v tom umí chodit a zase si pomůžou o to se neboj!

bobina ( 3. srpna 2009 12:07 )

Mysli si co chceš,je to tvoje osobní zodpovědnost! Mně se jen nelíbí jak tady každý nadává,vykřikuje,kritizuje a nadává těm co mají jiný názor a když se potom máte postavit čelem k problému,tak se jako poserové schováváte za fráze!!! Pokud nebudete volit,nic nezměníte! Já e nestydím za to,že je mi bližší sociální politika,jsem k tomu vedená od malička a zvolila jsem si i povolání pomáhat jiným! Jestli je ti bližší politika pravice,vol si pravici,mně je to šumafuk,ale neříkej hlouposti,že v této repuvblice nejde nic změnit! Jde,jen se musí chtít,být zodpovědný a hledat řešení a začít především každý sám u sebe a nekoukat co na to ti druzí! Hledej odpověd ve svém životě,ne u druhých!

bona ( 3. srpna 2009 10:27 )

Můj souhlas patří warumfernet a medriska.

margaritaparoubek ( 3. srpna 2009 10:26 )

No fuj, takhle lhat a lhat Topoli, je vice nez zrjeme, ze se tam tocilo hodne penez

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa