Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paroubkovi to už s blondýnkami nevychází

Alena Borůvková
Alena Borůvková  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: ČTK, oj - 
13. června 2009
12:55

Alena Borůvková neuspěla v prvním kole volby místopředsedkyně sociální demokracie a ani v druhém dnešním hlasování její šance na zvolení nejsou velké.

Aby se jediná kandidátka Borůvková stala místopředsedkyní, muselo by pro ni zvednout ruku přes 100 členů ústředního výkonného výboru ČSSD, v prvním kole ji ale podpořilo pouze 68 členů, sdělil místopředseda strany Zdeněk Škromach.

Pro zvolení Borůvkové je třeba třípětinová většina všech členů ÚVV. "Problémem je nízká účast (na ÚVV)," řekl Škromach s tím, že dnešního hlasování účastní pouze 130 delegátů. Z nich v prvním kole hlasovalo 48 proti Borůvkové.

Podle Škromacha se příznivci Borůvkové snažili ještě mezi oběma koly volby přesvědčit některé z jejích odpůrců. Výsledek druhého kola proto místopředseda ČSSD nechtěl předjímat. Vyloučil ale, že by na zasedání ÚVV dorazili ještě někteří z chybějících delegátů, kteří by mohli pro Borůvkovou zvednout ruku.

Podle stanov sociální demokracie musí být ve vedení ČSSD alespoň jedna žena, na nedávném sjezdu strany se ji ani po několika pokusech zvolit nepodařilo. Proto ji musí nyní vybrat ústřední výkonný výbor. Pokud by dnes Borůvková neuspěla, volba by se musela opakovat a pravděpodobně by se objevily i nové nominace.

Šestatřicetiletou Borůvkovou navrhla do funkce místopředsedkyně pražské ČSSD. Kandidátku, která má zkušenosti z práce na ministerstvu zahraničí, podle některých médií do funkce prosazovala mimo jiné manželka předsedy strany Jiřího Paroubka.

gordon ( 14. června 2009 00:27 )

asi chytla Jyrku třetí míza, s Brožovou přímo slintal, a do první řady na koncert K.G. s ním nešla novomanželka Petra.Seděl tam sám jak mlsný kocour. Jo jeho ego se hroutí, straníci odmítají úposlouchat, ach jo!!

anasyi ( 13. června 2009 22:51 )

no,ja si myslim,ze vedou celou republiku do pr@ele kde asi nastala chyba?No doufam,ze me Jirik nebude taky hledat,aby rekl,to je ona,ktera o me pise,ze mam malyho kokota a velky vejce.No,ale zkrachovat na tomhle?Fakt,jedine to zrcadlo.Takze,lidicky nehazejte po nem vejce,ale zrcadlo

ervin ( 13. června 2009 22:23 )

na koho ten neúspěch Paroubek hodí tentokrát... ODS, média, naptaní študáci, Topolánek...? Kruci, na koho zaútočit tentokrát, aby nám to naše tupé voličské stádo uvěřilo? Je čas, soudruzi socani, změnit vůdce, neboť vede vaši stranu do pekel...

anasyi ( 13. června 2009 17:05 )

no ale vem si,Brozova ukazovala vsude svoje kozy a tahle ceni zuby,Paroubkova ma dalsi praci,vyhnat dalsi slepici ze dvora kvokat jinam

gevi ( 13. června 2009 13:50 )

Paroubkovi nevychází víc. Možná jej ještě dnes někdo obdivuje za silové prosazování svých záměrů. Jenže se zdá, že silák Paroubek už tlačí na pilu příliš. Protlačeníí Brožové nebylo právě čisté a také jiné věci mu unikají zpod ruky. Jak je obvyklé, bude Jiřík hledat, kdože to stojí za spiknutím proti jeho osobě a potažmo záměrům. Odpověď je jednoduchá: Stačí se podívat do zrcadla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa