ONLINE CHAT
Jaké pivo je podle vás nejlepší v Česku? (robin)
Foto
Můj názor je jasný, ale každému konzumentovi může chutnat něco jiného, podle mě je důležité, aby bylo pivo vyrobeno podle klasických receptur, poctivě, z klasických surovin a musí chutnat. O pivu by se mohlo povídat dlouho, protože pivo je český fenomén, ale náš čas bohužel vypršel. Tímto vám velmi děkuji za zaslané dotazy a přeji šťastné a veselé Vánoce a v novém roce vše nejlepší. A ať se našemu českému pivu daří!
Dobry den, proc je tak moc popularni Cider?(Milan)
Foto
Cider je nápoj původem z Anglie a jeho popularita postupně roste i u nás. Je to čistý přírodní nápoj z jablek a je příznivě brán zejména mladou generací
je podle vas spravny argument zdrazit lahvove aby lide chodili na cepovane nemelo by se radej zlevnit cepovane(brak 62)
Foto
Cena čepovaného piva opravdu není dána jen cenou piva z pivovaru, náklady v restauracích jsou vysoké a i hospodský si musí něco přirazit, aby se uživil...
Co říkáte na to, že některé hospody čepují 0?4 nebo 0,45 piva místo klasických půllitrů? A za stejné ceny!!(plzenak)
Foto
Já jsem zastáncem čepování do klasických půllitrů, čepování do menších sklenic opravdu může působit jako klamání zákazníka...
Navstivil jste nekdy pivoteku,nebo nejakou ochutnavkovou hospodu s sirokym sortymentem ceskych i zahranicnich piv?mate nejakou hranici za kolik by jste byl ochotny dat?v ochutnavkove hospode jsou piva i za 100kc.(Richard Bez)
Foto
Ano, rád ochutnávám cizí piva, hlavně v zahraničí, např. v Anglii jsem jejich piva také ochutnal a cena 150 Kč za pivo v restauraci byla vcelku normální
Které pivo doporučíte na vánoční stůl?:)(Sazka)
Foto
Na vánoční stůl jedině Zubr Maxxim!
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jaký máte názor na kvalitu piva u komerčních značek Heineken a Staropramen. Krom propracované marketingové strategie tyto značky s pivem nemají příliš mnoho společného - nejedná se spíše o umělý produkt s umělými přísadami za účelem tvorby maximálního možného objemu v co nejkratším čase? Děkuji za Váš názor.(Boris M.)
Foto
Opravdu nerad komentuji piva konkurence, každý pivovar má svůj pohled na kvalitu piva a svoji technologii, záleží na zákazníkovi, které si vybere a které mu chutná
Hladinka nebo čepice? :)(Patrik nový)
Foto
samozřejmě čepice
nie som velka pivarka... ale čim to je ze niektore pivo chuti ako chcanky a niektore piva su take dobre pivove, po ktorych sa tak dobre odgrne...DAKUJEM A PEKNE SVIATKY(MEGYYNA)
Foto
Piva se vždy liší podle typu surovin a technologie, a záleží taky vždy na chuti každého konzumenta...
Dobrý den chci se zeptat.Jak mám postupovat v případě podezření že mi je ůčtována dvanáctka pivo a mám podezření že piju jedenáctku.Mohu nějakým způsobem /třeba odebráním vzorku a zasláním do pivovaru/ zjisti zda-li nejsem šizen?(Jarda)
Foto
Samozřejmě můžete vzorek poslat do pivovaru, ale ještě lépe je pozvat státní kontrolní úřady - ČOI
Jaké sklenice jsou pro klasické pivo nejlepší? Já mám nejraději tvz.soudky.(Patrik)
Foto
Podle mě je nejlepší klasický krýgl...
Jak poznám hnusné pivo? Když je zkažené. Jak dlouho vydrží sudové a jak dloho lahváč? Třeba nejmenovaný pivovar měl v obchodech zkažené pivo a vystvětlovali to zkaženou šarží... (Jarmil)
Foto
Zkažené pivo je většinou kalné a má zkyslou chuť, v dnešní době a při dnešních technologiích se to už ale prakticky nestává, sudové pivo má většinou trvanlivost 3 měsíce, lahvové až 6 měsíců
Neuvažujete o výrobě nealkoholického piva? Já jsem si tuto alternativu oblíbil kvůli tomu, že pak mohu bez obav sednout za volant, ovšem zdaleka ne všechna neako piva, která se na trhu nachází jsou poživatelná.(Mitch)
Foto
V Zubru samozřejmě nealkoholické pivo vyrábíme - Zubr Free
Dobrý den pane starý, kdy se v Přerově pustíte do svrchně kvašených piv? Dej Bůh štěstí. :) (Sokolík )
Foto
Svrchně kvašená piva zatím nemají na českém trhu zásadní význam, ani v Zubru nepočítáme s jeho výrobou
Dobry den,jaky mate nazor na minipivovary a na situaci ,ze se nemuzou protlacit do velkych retezscu jako je napriklad Tesco,Lidl,Penny a Kauflaand?(Richard Bez)
Foto
Minipivovary patří na trh, ale pro pivo z těchto pivovarů je typická čerstvost a atmosféra daného pivovaru, podle mě pivo z minipivovarů se pije v místě výroby...
Dobrý den ,poslední dobou budvar nemá vůbec pěnu zvláště ten připravený na vánoce.Dík.(pepa Dvořák)
Foto
Nemohu hodnotit, Budvar jsem dlouhou dobu nepil
Ktere pivo vam chutna nejvice?(Jimmy)
Foto
Zubr 11
Jake pivo se hodi k bramborovemu salatu a ke kaprovi?(Jozka)
Foto
Nejvíce se podle mě hodí Zubr Maxxim, 14% speciál, věřte mi, je to vyzkoušené...
Dobrý den. Jak jste se dostal k tomu, že děláte sládka? Pivařina byla vždycky vaše jasná volba? :-)(irenka, sumperk)
Foto
Sládka jsem dělal v minulosti, dnes už působím na pozici ředitele. Pivo mě vždy bavilo, po střední škole jsem dělal rok v pivovaru a pak už to ve mně zůstalo...Pivo mám rád, ať už jako nápoj nebo jeho výrobu...
Proč si někteří hostinský dávají tak velkou přirážku na pivo? Pak je jasné, že stoupá spotřeba piva lahvového a hospody zejí prázdnotou - hlavně tam, kde je hodně nezaměstnaných.(J.Kozák)
Foto
Přirážka hostinského je vždy daná situací na jeho provozovně, zda je jeho, zda platí nájem, kolik platí za energie atd... V dnešní době se většinou snaží cenu přizpůsobit tomu, aby se uživili, jednáme a mluvíme se spoustou hostinských a situace není vůbec jednoduchá, právě i kvůli nezaměstnanosti a nižší kupní síle lidí. Podpořit to můžete tím, že do hospody zajdete...:-)
Co si myslíte o ovocných pivech? Vy osobně je pijete? Díky za odpověď. Lenka(Lenka)
Foto
Ovocná piva jsou trendem dnešní doby, zejména je určeno pro mladší zákazníky, příp.ženy. I já si je dám při některých příležitostech, po sportu apod...
Dobry den, chcel by som sa pana sladka opytat, ci okrem piva holduje aj inym sladovym napojom, najma teraz v zimnom obdobi. Zaroven ma zaujima, ci doporucuje pan sladek pit pivo po sportovom vykone a ak ano, tak ake a preco. Dal by ste prednost borovicke pred becherovkou? :-)(Matko)
Foto
I v zimním období dávám přednost pivu, po sportovním výkonu je nízkostupňové pivo ideální k doplnění energie a vitamínů. Ale opět v rozumném množství. Pokud už bych si musel vybrat, tak před borovičkou i Becherovkou dám přednost Tullamorce:-)
Kolik piv vypijete, když jdete večer posedět s kamarády? :-) A v práci?(dominika)
Foto
V práci se konají občasné degustace, ale tam se pivo pije po malých dávkách..., když jdu s kamarády na pivo, tak se rozcházíme kolem 4-5 vypitých piv
Jaký tvrdý alkohol se podle vás nejlépe snáší s pivem? :-) Slivovice? :-))(lumir)
Foto
Jsem zastáncem toho, buď pít jen pivo anebo tvrdý alkohol zapíjený nealko nápoji...Kombinace obou je vražedná...:-)
Je pravda, že v poslední době pijí Češi víc silnější piva?(Eliška Nováková)
Foto
Tento trend také můžeme pozorovat u našich konzumentů. Češi rádi zkoušejí nová speciální piva, zejména při spojení s některými svátky, jako Velikonoce, Vánoce apod....Proto dnes většina pivovarů přichází na trh s těmito speciály.
Ovocná piva jsou všude, ano chutnají mi od Zubru:) jak dlouho po nich bude poptávka, je to jen dočasná móda:(Jirka)
Foto
V současnosti zažíváme trend obliby ochucených piv, i my v Zubru jsme na to reagovali výrobou našich ovocných piv - Zubr YUZU a Zubr Cider mix, myslím si, že dnes jsme asi na vrcholu poptávky po ochucených pivech a k dalšímu nárustu už docházet nebude. I tak je tento trh velmi zajímavý, protože dnes podíl ovocných piv tvoří až 10%.
Dobrý den, v Zubru vaříte fakt dobré pivo. Jakou máte výstavbu? Slyšel jsme, že třeba Svijany měli původní výstavbu 100 000 hektolitrů a ted vaří až 5x tolik. Hodně se o tom psalo, že ten pivovar už prostě nemůže dělat dobrá piva a přidává tetrahop, vaří HGB a pod. Co si o tom myslíte? (Kristián)
Foto
Výstav pivovaru se pohybuje kolem 250.000 hl, nechci komentovat otázky kolem konkurence, ale pro výrobu piva je potřeba kvalitní technologie, např. dostatečná kapacita ležáckých tanků tak, aby pivo mohlo dostatečnou dobu dozrávat a dokvašovat. Pokud v některých pivovarech nedochází k investicím do technologie v souvislosti s nárůstem výroby, tak pak kvalitní pivo vyrobit nelze.
Bude se pivo zdražovat vlivem drahé koruny? (Camel)
Foto
Ne, pivo vlivem silné koruny výrazně zdražovat nebude.
Je možné že v pivnicích kde mají největší výtoč je vždy nejlepší pivo? Alespoň mně to tak připadá :)(Patrik Nový)
Foto
Ano, je to pravda, v pivnicích, kde je velká výtoč je pivo nejlepší. Pivo v sudu by nemělo být dlouho naraženo, ztrácí pak svoji kvalitu a úplně ideální je, když i majitel/provozovatel restaurace se o stará o výčepní zařízení a dbá na čistotu sklenic a celého vybavení, to je pak radost se tam piva napít.
Dobrý den, pane řediteli, jak vycházíte s paní sládkovou ve vašem pivovaru – nemají ženy jiný typ chutí než muži? Shodnete se vždycky?(Ondřej Dokoupil)
Foto
S mojí paní sládkovou vycházíme velmi dobře, na svém místě je už dlouhou dobu, je to odborník, co se týká výroby piva a dovede řídit celý tým ve výrobě. Co se týká chuti, tak nemáme většinou jiný názor, dokážeme rozpoznat kvalitní a dobré pivo.
Pane sládku, myslíte si, že cena cca 30 kč za půllitr je v době obrovské nezaměstnanosti, kdy půlka lidí vydělává kolem 10000kč adekvátní výrobním nákladům a kvalitě? Vím, že Vy to neovlivníte, ale zajímá mě Váš názor. Děkuji.(jafanus)
Foto
V ceně piva nejsou jen výrobní náklady, ale i doprava k zákazníkovi a dále i náklady provozovatele restaurací, mzdy personálu, energie apod. I když se zdá cena piva vysoká oproti minulosti, tak přesto je pivo v restauraci levnější, pokud to přepočítáme na kupní sílu. Tzn., že za průměrný plat si můžete dnes koupit více piv než dříve. Samozřejmě ne všude stojí pivo 30 Kč, jsou i provozovny, kde se dá pivo koupit za nižší ceny.
Dobrý den. Vaříte pivo klasickým původním způsobem, tj. ze surovin jako před 30 lety a ležák necháváte na spilce 28 dní? Nebo vaříte rychleným způsobem z polotovarů a koncentrátů a "ležák" máte za týden stočený a naředěný vodou na stupňovitost pod deklarovanou, jejíž překročení znamená dodanění? (Již nepivař)
Foto
Dobrý den, vítám vás u dnešního chatu, u nás v Zubru vaříme pivo klasickým způsobem, pivo vodou neředíme. Na spilce se mladé pivo nechává 8 dní, ale pak v ležáckém sklepě dokvašuje až 50 dní, polotovary ani koncentráty nepoužíváme.