Dana Batulková je už druhou zastupitelkou za hnutí Pro Prahu, která rezignovala. V polovině února opustil funkci zastupitele i Zbyněk Passer, lídr hnutí Pro Prahu a bratr developera Radima Passera.

„Ještě v pondělí jsem mluvila s paní Batulkovou, se kterou jsem chtěla koordinovat termín zastupitelstva, kde se mandátu měla ujmout paní Alžběta Rajčan–Beránková (hnutí Pro Prahu). Paní Batulková mi sdělila, že by jí vyhovoval termín až v týdnu od 14. března, tudíž mi ještě vpodvečer před doručením své rezignace ani nenaznačila, že se ke kroku složení svého mandátu chystá,“ uvedla pro Blesk.cz starostka Morávková.

V Kolodějích lidé volili naposledy loni

O rezignaci na funkci zastupitele Koloděj uvažuje i Marie Šoutová z hutí TJ Slavoj, který byl v minulém volebním období koaličním partnerem hnutí Pro Prahu.

„Dle vyjádření paní Šoutové ze středy tohoto týdne se zatím skládat mandát nechystá. Tím pádem bude zastupitelstvo fungovat v pětičlenném týmu, což je dle zákona možné. Dokud zastupitelka Šoutová a celá kandidátka TJ Slavoj setrvá ve své funkci, tak zatím nejsou ohroženy žádné projekty,“ dodala Morávková.

Zatímco v celém Česku byly komunální volby na podzim 2014, v Kolodějích si je lidé už jednou zopakovali – v červnu 2015. Mandáty tu předtím složila TOP 09. Po dalších rezignacích by mohli občané hlasovat o svých zastupitelích do třetice.