Z Václavského náměstí odpoledne odtahová služba odvezla několik aut, jejichž řidiči nerespektovali výjimečný zákaz parkování. Ochranné zábradlí postavili policisté kolem sochy svatého Václava, aby zabránili výtržníkům lézt na její podstavec. V polovině náměstí zaparkoval kamion záchranné služby, takzvaný Golem, do 18:00 však lékaři nemuseli řešit žádný závažný problém.

Mezi Staroměstským a Václavským náměstím, kde je stále otevřeno mnoho restaurací, obchodů se suvenýry, stánků s občerstvením a směnáren, proudily v podvečer davy lidí. „Čekám dnes skupinu osmdesáti Rusů, bude to rušný večer,“ řekl provozní jedné z restaurací v centru města.

V chladném počasí se mnozí návštěvníci centra metropole zahřívali svařeným vínem. Na Staroměstském náměstí začal koncert populární hudby, převzaté světové hity roztancovaly desítky lidí pod pódiem. Občas se už ozývala odpalovaná zábavní pyrotechnika.

Nový rok však v Praze nebudou lidé slavit jen v ulicích a restauracích. Například v historické budově Státní opery pořádá Národní divadlo tradiční galavečer s představením Netopýr od Johanna Strausse mladšího. Silvestrovský program Malostranské besedy nabídne koncert písničkáře Ivana Hlase a jeho hostů.

V odsvěceném kostele Pražská křižovatka-kostel sv. Anny vystoupil odpoledne soubor Collegium 1704. Speciální představení nabízejí některá kina. Mezinárodní festival LeDní Letná pozval na silvestrovskou oslavu do vyhřátého stanu na holešovickém Výstavišti.

Oslavy bude v noci sledovat v centru Prahy i reportér Matěj Smlsal a fotografové Blesku. Online reportáž najdete na Blesk.cz, startujeme ve 22:30.