„Já jsem to řekla v okamžiku, kdy jsem měla za sebou nějaké jednání s dodavateli, kdy jsem byla ve své podstatě naprosto v šoku, že ti lidé, kteří byli odpovědní za to, že se tady má postavit nějaké velké dílo, tu odpovědnost necítí a shazují ji jeden na druhého,“ řekla Krnáčová.

„Najednou nikdo není odpovědný za to, v jakém stavu ta stavba je. Proto jsem to označila, jak jsem to označila, a myslím, že to bylo v tom okamžiku naprosto na místě,“ dodala.

Přiznala, že nelichotivé výrazy nevmetla do tváře přímo těm, kterým byla určena. „Protože jsem byla naprosto konsternovaná tím, že na těch jednáních nám vlastně dodavatel diktoval, o čem se mluvit bude a o čem nebude. Já jsem skutečně byla velice rozzlobená a musím říct, že si za tím označením pořád stojím. Možná, že bych to už neřekla takhle emotivně, ale pořád si stojím za tím, že to tak je,“ řekla.

Kdo konkrétně je pro ni tím debilem, a tedy hlavním viníkem, zatím neřekla. Podle ní se zatím zdá, že určitý podíl viny má hned několik firem. Požádala proto o ustavení vyšetřovací komise, která by měla viníky označit.

Nevyloučila také, že by pak Praha mohla přistoupit k arbitrážím. „Ve smlouvě s ČKD DIZ máme arbitrážní doložku, takže ta možnost tam je. Ale zatím není stále jasné, na koho se naše pohledy upřou. Ale nevylučuju to,“ řekla.

Video
Video se připravuje ...

Krnáčová o debilech tunelářích David Vaníček, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie