Kdo jel kolem pátečního poledne tramvají přes pražskou Letnou, musel si rvát vlasy, že do MHD vůbec nastupoval. Několik souprav totiž stálo zhruba od poloviny ulice Milady Horákové v Praze 7 až po Spartu. Cestující nadávali, řidiči jen bezmocně krčili rameny.

Za vše mohl řidič terénního mercedesu, který si zaparkoval jako král autem téměř v kolejišti a odešel. Tramvaje kolem auta nemohly projet, cestující museli vystoupit a až na Strossmayerovo náměstí a Vltavskou dojít po svých.

Fotka auta, které zablokovalo tramvaje v Praze 7, koluje internetem
Autor: Twitter.com

Řidiči tramvají pak zavolali na pomoc Městskou policii, která po příjezdu na místo přivolala odtahovou službu, která cestu tramvajím zase uvolnila. Dopravní podnik nyní vyčísluje škodu, kterou bude po majiteli auta vymáhat. Kvůli zablokovanému kolejišti musela totiž několik linek odklonit a zavést náhradní autobusovou linku X1.

Dopravní kolaps v Miladě Horákové se stal jen dva dny poté, co tady kuriózně zaparkovalo ještě luxusní Bentley. Došel mu benzín přímo na přechodu pro chodce. Jeho řidič tak miliony nemiliony musel vylézt ze svého fára a s kanystrem si dojít k nejbližší pumpě. Jeho kousek však na rozdíl od bílého mercedesu cestující pobavil.