Stejně jako po celém Česku, i v Praze silný vítr v neděli škodil na mnoha místech. Jedním z nich byla i Otakarova ulice, kde u jednoho z domů ještě do víkendu stálo lešení. „Převyšovalo střechu o dva metry, protože na domě poroste přístavba. Krycí plachta se ale v neděli nafoukla a bylo jasné, že lešení půjde k zemi,“ popsal Blesku očitý svědek, který si nepřál být jmenován. Stačilo pár mocných poryvů a lešení se zhroutilo přímo na zaparkovaná auta před domem.

Takhle se sesunulo lešení k zemi:

„Tyto vozy patřili trojici našich hostů z Německa,“ řekl Blesku provozní sousedního hotelu Michal Vrba. Turisté tak místo procházkou po krásách metropole trávili čas sepisováním škody pro pojišťovny. „My jsme ale rádi, že se při tom pádu nikomu nic nestalo,“ dodal Vrba. V pondělí už byly následky větrného řádění odstraněny a stavbaři se pomalu vraceli do práce.

Policisté přijeli včas

„Horké chvilky, jak je patrno z přiloženého videa, mohli zažít krátce před polednem lidé v ulici Otakarova. Krátce před půl dvanáctou přichází na tísňovou linku 158 oznámení o hrozícím pádu lešení,“ uvedla policejní mluvčí Zoulová.

„Policisté jsou na místě během několika málo minut. Po zjištění aktuální situace a vyhodnocení případného rizika rozhodují o uzavření části komunikace a zejména přilehlého chodníku. Jen několik minut poté dochází ke zřízení lešení do míst, kudy běžně procházejí chodci,“ dodala Zoulová.

Fotogalerie
5 fotografií