„Zajímá nás, jaká témata jsou pro občany nejdůležitější a na co je třeba se zaměřit. Proto jsme využili tuto možnost a připravili seznam projektů, pro které mohou až do konce příštího měsíce občané hlasovat,“ uvedl místostarosta Matěj Fichtner (ANO).

Praha 8 zapojí občany do participativního rozpočtu.
Autor: ČTK

Radnice Prahy 8 vybrala celkem 19 zajímavých projektů, ze kterých mohou lidé pomocí internetového hlasování vybírat ten, který by si přáli zrealizovat. Patří mezi ně například umístění stojanů na kola včetně nabíjecích stanic na elektrokola, vybudování venkovních učeben pro výuku přírodních věd nebo podpora sportovních a kulturních akcí.

Internetové hlasování bude probíhat až do 18. června a každý občan bude mít k dispozici jeden hlas. Výsledky hlasování by radnice měla znát už ve druhé polovině června.

Zapojení občanů do participativního rozpočtu mělo již úspěch na Praze 10, kde nejvíce lidí hlasovalo pro úpravy okolí zastávky metra Strašnická. Třetí městská část, kde hlasování občanů stále ještě probíhá do 30. května, dokonce částku participativního rozpočtu navýšila z původně plánovaných dvou milionů na tři miliony korun.