Piknik pro lidi bez domova jsme zažili na vlastní kůži už dvakrát. A to nejprve ve Stromovce a loni ve Štvanici, kam se vměstnal mnohem větší počet hladových krků. „Pohostili jsme loni na 400 návštěvníků,“ těší se aktivisté, kteří mají chuť nabídnout lidem z ulice dobroty, na kterých si během roku jen tak v azylových domech nepochutnají.

Pro to, aby byla akce úspěšná, je však důležitá pomoc z okolí. Aktivisté nepřináší pouze své zásoby ze spíží. „Dejte nám své marmelády, kompoty, zavařené okurky, potravinové přebytky z domácnosti. Vyzvedneme si je v Praze, případně budeme rádi, když nám je donesete na některé sběrné místo, jejichž seznam co nevidět zveřejníme,“ žádá Pražany Františka Kernová, spolupořadatelka akce.

Piknikování pod širým nebem ale nebude pouze o jídle. Pomoci můžete i dodáním hygienických potřeb, které lidé bez domova vždy ocení. Ocení deodoranty, šampóny, sprchové gely, ale také vložky. 

„Vítáni jsou také čtyřnozí přátelé našich hostů, proto můžete donést i krmivo pro psy a kočky. Kočky se osobně nedostaví, mnoho jich však žije v koloniích s lidmi bez domova,“ říká Františka. Více se o celé akci dozvíte tady.

Kdy? V pondělí 23. července
Kde? Štvanice
Vstupné? žádné

Fotogalerie
4 fotografie