Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Plavci, těšte se! Přírodní koupaliště jsou připravená: I voda je v pořádku, říkají hygienici

/
  • Sobota bude teplá, sluníčko potáhne k vodě.
    17. června 2016 ● 06:45

    V sobotu se po zamračených dnech opět dočkáme v Praze příjemných teplot a sluníčka, a přírodní koupaliště se tak těší na první plavce. Podívejte se, kam si o víkendu můžete přijít zaplavat. A navíc, hygienici mají k dispozici první výsledky rozborů vody na koupání a podle nich je všude voda skvělá, tedy vhodná k první koupačce.

    „Pražanům, kteří se rozhodnou využít ke koupání přírodní koupaliště na území hlavního města, doporučuji sledovat webové stránky Hygienické stanice hlavního města Prahy, kde jsou pravidelně po celou dobu koupací sezóny aktuální informace o kvalitě daného koupacího místa,“ říká ředitel pražské hygieny Jan Jarolímek a upozorňuje:„Provozovatel přírodního koupaliště má povinnost informovat o nevyhovující kvalitě vody, a to na vstupu nebo na viditelném místě ve svém areálu.“

  • 1.

    Koupaliště Šeberák

    Přírodní rybník napájený potokem naleznete na okraji Kunratic v ulici K Šeberáku. Na místě se nachází písčito-travnatá pláž. Na Šeberák můžete vyrazit i se psem, musí ale být na vodítku a čtyřnozí mazlíčci se smí koupat jen u parkoviště a v zadní části rybníka mimo placený areál. Místní občerstvení je v provozu každý den od 11 do 22 hodin, v pátek a sobotu až do půlnoci. Během letní sezóny zahrádka otevírá o hodinu dříve. Voda je dle měření hygieniků z 30. května vhodná ke koupání.
    Přírodní koupaliště Šeberák
    Autor: Zdroj: Hygienická stanice hlavního města Prahy
  • 2.

    Koupaliště Motol

    Rybník napájený Motolským potokem má kolem sebe zatravněnou plochu, dno rybníka je písčité. Otevírací doba koupaliště a místního občerstvení je 9:30 – 20:00, po ukončení provozu je možné si místo pronajmout pro soukromé oslavy nebo grilování. Koupaliště je hlídáno plavčíkem, bohužel na něj nesmí psi. Také rybník Motol má dle informací hygienické stanice ke 30. květnu vodu vhodnou ke koupání. 
    Rybník Motol
    Autor: Zdroj: Hygienická stanice hlavního města Prahy
  • 3.

    Koupaliště Džbán

    Vodní nádrž na Litoveckém potoce se nachází ve Vokovicích. Na travnaté pláže navazuje pozvolně klesající štěrkové dno. Areál je v provozu každý den od 8 do 21 hodin, také zde můžete využít služeb občerstvení. Pro letošní sezónu provozovatel zrušil psí pláž, také na Džbán tedy mají psi vstup zakázán. Hygienici z hlediska kvality vody hlásí ke 30. květnu vodu vhodnou ke koupání, návštěvníci musejí na místě počítat s výskytem zelených řas. 
    Přírodní koupaliště Džbán
    Autor: Zdroj: Hygienická stanice hlavního města Prahy
  • 4.

    Koupaliště Hostivař

    Přírodní nádrž na potoce Botiči hledejte v sousedství hostivařského lesoparku. Jedná se o největší vodní plochu na území hlavního města, na místě naleznete travnaté i písčité pláže. Otevřeno je každý den v týdnu od 9 do 20 hodin, v areálu je v rámci občerstvení nově vystavěná chill zóna. Ani na koupaliště Hostivař není během sezóny povolen vstup psům. Teplota vody v areálu je 20 °C, dle informací hygienické stanice ze 30. května je na místě voda vhodná ke koupání, lidé však mají na místě očekávat sníženou průhlednost vody.
  • 5.

    Koupaliště Radotín

    Tento biotop, tedy koupaliště s přírodním čištěním vody, naleznete v ulici Loučanská v Radotíně. U jezera návštěvníci naleznou travnaté pláže, které hlídá plavčík. Otevírací doba areálu s občerstvením je od 10 do 20 hodin, o víkendu je místo zpřístupněno ještě o hodinu dříve. Biotop s přírodním čištěním využívá biologického způsobu udržování čisté vody pomocí vodních rostlin a přírodních ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupaliště Radotín zakazuje vstup psům. Teplota vody hlásí hodnotu 22 °C. Hygienici na místě dle měření ze 17. května hlásí vodu vhodnou ke koupání. 
  • 6.

    Nádrž Divoká Šárka

    Betonovou nádrž můžete navštívit v údolí Šáreckého potoka Divoká Šárka. Na místě se nacházejí dva bazény pro plavce a také dětské brouzdaliště s travnatou pláží. Po celý týden je areál otevřen od 9 do 19 hodin, naleznete zde občerstvení. Vstup se psem je zakázán. Hygienická stanice na místě vodu kontrolovala 9. května a uznali vodu vhodnou ke koupání.

    Přírodní koupaliště Divoká Šárka
    Autor: Zdroj: Web nádrže Divoká Šárka

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy