V průběhu léta se veřejnosti zpřístupnila část holešovické náplavky v severní části „poloostrova“, kde se donedávna nacházela nevzhledná zeď průmyslového areálu. V tomto trendu se má pokračovat i v budoucnosti, změny čekají také prostory náplavky za Stromovkou.

V rámci připravované studie se má ve zmiňované lokalitě vyřešit otázka přemostění a dopravního napojení. Uvažuje se o autobusové zastávce, nové zdvižné lávce nebo přístavišti. Úpravy budou počítat s rozvojem území v širším měřítku, v potaz se bude brát také Výstaviště Praha nebo trojská zoologická zahrada.

Další kus náplavky v Praze 7 se má změnit, přijďte ovlivnit budoucí vzhled oblasti mezi Stromovkou a Císařským ostrovem.
Autor: MČ Praha 7

„Institut plánování a rozvoje Prahy nyní plánuje další důležitý krok ke zvýšení prostupnosti vltavského břehu v Praze 7. Proto rádi přivítáme všechny, kdo využívají nebo chtějí využívat místa u řeky, mají zájem ovlivnit, jak budou vypadat, a chtějí pomoci zlepšit cesty z Holešovic do Stromovky a zoo,“ uvedla radní Prahy 7 Lenka Burgerová (Praha 7 sobě). Plánovací vycházka se bude konat v neděli 29. října, sraz je ve 14 hodin ve Stromovce na nábřeží v ulici Za Elektrárnou.

Poslechněte si, co radní Lenka Burgerová prozradila v létě při otevírání jiné části holešovické náplavky: