Kam v Plzni během Muzejní noci?

Do Plzeňské muzejní noci se zapojí expozice Západočeského muzea, Západočeské galerie, Galerie Jiřího Trnky, Galerie Ladislava Sutnara, Pivovarské muzeum, Plzeňské historické podzemí, DEPO2015 a letos i Český rozhlas Plzeň.

Poprvé se tak veřejnosti ve večerních hodinách zpřístupní prostory rozhlasu. Zájemci budou moci nahlédnout do Rozhlasového muzea, režíí, studií i ostatních prostorů. Čekají je půlhodinové komentované prohlídky dvou různých okruhů, Rozhlasového muzea a budovy rozhlasu, kterých se budou moci zúčastnit ve skupinkách po dvaceti.

Západočeské muzeum, pod které patří Muzeum loutek, Národopisné muzeum a Muzeum církevního umění plzeňské diecéze, nabídne návštěvníkům vstup zdarma. V Hlavní budově v Kopeckého sadech jsou připravené komentované prohlídky, výroba náušnic či tisk na replice historického lisu.

Národopisné muzeum nabídne kovářský workshop pořádaný mistry a žáky Střední školy Oselce. Představí se i nová expozice obchodu s koloniálním zbožím z konce 19. století či doprovodný program k právě probíhajícím výstavám. Hudebnmi vstupy oživí program  Lidová muzika z Chrástu.

V Muzeu církevního umění vystoupí kvartet studentek Konzervatoře Plzeň a v letním refektáři bude připravená štafeta v opisování rukopisu dopisu Bedřicha smetany.  

Západočeská galerie v síni Masné krámy připravila komentovanou prohlídku stávající výstavy a program spojený s mottem letošní muzejní noci v Plzni, kterým je: V moci emocí dlouho do noci. Návštěvníci tak shlédnou kulturní vystoupení včetně světelné show či tanečníků flamenca. Vstup na všechny akce je zdarma.

Program Muzejní noci v dalších městech zde >>>

VIDEO: O akce muzejní noci je velký zájem, připravena je totiž řada doprovodných programů.  Jako třeba thajské tance

Program Plzeňské muzejní noci najdete zde >>>

Fotogalerie
18 fotografií