„Pěnymilovný“ vtipálek své jednání nedomyslel. Koupil si na náměstí několik lahví čisticích a mycích saponátů a vyrazil s nimi ke kašně »Anděl« nedaleko plzeňské radnice.

„Tyto přípravky o nezjištěném objemu vlil do obou nádob k zachytávání vody kašny. Následnou cirkulací vody se vytvořila pěna,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Pěna naplnila nejen nádoby u kašny, ale zanesla i její vnitřní technické zázemí. Na místo musela dorazit specializovaná firma, která vypustila vodu, propláchla technologické zázemí a teprve pak mohla vodu znovu napustit.

„Svým jednáním způsobil muž škodu v předběžné výši 7 500 korun,“ dodala Hokrová. Za poškození cizí věci a výtržnictví mu teď hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Kašny na plzeňském náměstí Republiky čelí vandalům již od svého odhalení před sedmi lety. Jen pár dnů tehdy trvalo, než je lidé „ozdobili“ hanlivými nápisy a symboly. Také se snažili seškrábat si z nich tenkou vrstvu zlata. Město je následně muselo nechat za 300 tisíc korun opravit.

VIDEO: V Praze se v kašně koupala nahá žena.

Video
Video se připravuje ...

Nahá žena si vlezla do kašny na Karlově náměstí v Praze. MP Praha