U Starých Hamrů na Frýdecko-Místecku došlo v sobotu odpoledne k nehodě osobního auta. „Šestiletý chlapec utrpěl poranění hlavy a mozku, nalézal se v život ohrožujícím stavu. Zasahující lékař musel zajistit jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Hampl.

Bohužel zraněno bylo i druhé dítě. „Desetiletý hoch byl zraněn na hlavě, hrudníku a horní končetině,“ dodal Hampl. Kvůli špatnému počasí nemohl vzlétnout vrtulník, sanitky proto obě děti přepravily do Fakultní nemocnice v Ostravě. Z auta záchranáři vyprostili ještě muže (54), který utrpěl poranění páteře a nohou.

Auto ve stromě

Dvě děti a tři dospělí cestovali v osobním autě, když v neděli vpodvečer v obci Raduň na Opavsku auto vyjelo mezi vozovku a narazilo do stromu. „Při příjezdu jednotek na místo nehody byly všechny osoby již mimo havarované vozidlo v péči záchranářů. Hasiči dali dvěma dětem i plyšové hračky, které jsou součásti posttraumatické péče poskytované nejmenším účastníkům,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Fotogalerie
6 fotografií